«Творити, щоб жити»

Вже вдруге Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва у Всесвітній День онкохворої дитини, що відзначається 15-го лютого, провів заходи в рамках творчого благодійного проекту «Творити, щоб жити». На другому поверсі Палацу усі бажаючі могли придбати прекрасні роботи вихованців гуртків декоративно-прикладного мистецтва. Там же працювала безпрограшна лотерея. А в актовій залі з успіхом пройшов великий благодійний концерт за участі майже всіх творчих колективів Палацу.

Під час проведення цієї благодійної акції ми взяли кілька інтерв’ю. І спершу запитали у директора Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва Ірини Мельниченко, наскільки важливі для Палацу подібні заходи.

Це не перша благодійна акція у Палаці. Минулого року ми провели великий концерт на підтримку онкохворого хлопчика Тимофія Зленка. Дуже приємно, що цьогоріч нас активно підтримали майже всі заклади загальної середньої освіти міста та заклади обласного підпорядкування. Загалом в ході цьогорічної акції було зібрано майже 15 тисяч гривень. Всі, хто прийшов на концерт, склали іспит на чуйність та людяність. Я вважаю, що це ще один крок на шляху до одужання дітей з онкогематологією, що перебувають в Чернігівській обласній дитячій лікарні.

Як нам повідомила представник Міжнародного благодійного фонду імені Вадима Нестерчука Тетяна Шурубура, зараз інтенсивне лікування у цій лікарні проходить 5 діток, ще 14 знаходяться на таблетованій хіміотерапії. І кожна така дитина потребує особливого щоденного лікування та уваги. Пані Тетяна вважає, що подібні благодійні акції лікують наше суспільство від байдужості, і кожен, хто проявив милосердя і надав посильну допомогу, привніс своєрідний промінчик надії цим діткам, додав їм сил боротися з цією недугою. Тож зворушливо прозвучали її слова подяки на адресу колективу Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, який ініціював і провів цю благодійну акцію.

А ось що про важливість заходу сказав лікар-онкогематолог Чернігівської обласної дитячої лікарні Єгор Павленко: «Це величезна допомога. На жаль, на сьогодні вилікувати цю онкопатологію у світі не вдалося, але ми її лікуємо, ми намагаємося зробити так, щоб ці діти добилися ремісії і в майбутньому не хворіли. І цей благодійний проект – як маленький ланцюжок, який не замовчує цю проблему. Цим дітям потрібна наша допомога. Адже, попри те, що на сьогодні держава забезпечує їх необхідними препаратами, цього не завжди достатньо. Тож такі проекти закликають нас не бути байдужими. А ланцюгова реакція обов’язково буде. Я думаю, всі люди з добрим серцем відгукнуться і будуть допомагати».

 

Дитяча інформаційна агенція «Крила» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"