Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» святкує своє 20-річчя

23 червня провідний медично-реабілітаційний заклад Чернігівщини святкує подвійний ювілей. Рівно 20 років тому на теренах області з’явився Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», на базі якого, через 10 років, за підтримки органів місцевої влади відкрив свої двері Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Цього святкового дня привітати ініціативний колектив закладу та побажати процвітання центру і його невтомному керівнику, кандидату медичних наук,заслуженому лікарю України, почесному доктору наук Anglia Ruskin UniversityВасилю Пасічнику завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Почесні гості ознайомились із роботою закладу та останніми новаціями в його роботі. Під час своєрідної екскурсії у стінах закладу учасники заходу мали змогу на власні очі побачити як на практиці працюють передові методики надання комплексних медичних, психологічних, соціальних, педагогічних послуг для реабілітації дітей-інвалідів.

Звертаючись до учасників урочистостей, голова обласної ради Ігор Вдовенко зазначив, що жахлива Чорнобильська катастрофа наклала негативний відбиток на здоров’я багатьох мешканців Чернігівщини, та, на превеликий жаль, не оминула ця біда і дітей. І саме в цей складний час Центр медико-соціальної реабілітації «Відродження» став справжнім осередком надання комплексної допомоги важкохворим дітям, який повертає малечі надію і радість життя.

- Завдяки небайдужим і самовідданим лікарям-педіатрам, які стояли біля витоків створення і становлення закладу, тисячі найменших сіверян отримали реальний шанс пройти комплексну реабілітацію, яка поєднує лікувально-відновлювальні і корекційно-педагогічні заходи, спрямовані на успішну адаптацію та інтеграцію малечі у суспільство, - підкреслив керівник.

Завдяки зусиллям і ентузіазму професійного керівництва та колективу, небайдужих благодійників як з України, так і закордонних партнерів, лікувальна база закладу з кожним роком розширюється, постійно оновлюється. Ці кроки дозволили значно розширити і урізноманітнити обсяги реабілітаційних послуг, а також залучити до лікування більшу кількість дітей.  

Очільник обласної ради подякував усім, хто стоїть на варті найдорожчого багатства нашої країни – здоров’я і життя дітей. Він також відзначив професіоналізм, високу фахову майстерність, працівників закладу та значний внесок у розбудову закладу меценатів, які не залишаються осторонь чужого болю і проблем, простягають руку допомоги тим, хто її найбільше потребує.

За двома десятками років діяльності Центру чимало здобутків і перемог, не одна сотня врятованих життів. Тож Ігор Вдовенко побажав, щоб подвійне свято закладу і надалі надихало на високі досягнення в благородній справі охорони і підтримки дитячого здоров’я, додавало наснаги і успіхів у подальшій роботі.

З нагоди ювілею голова представницького органу передав закладу цінний подарунок, а також вручив почесні грамоти і відзнаки колективу центру.

Теплі і щирі слова на адресу закладу і професійного колективу прозвучали і від провідних науковців і медиків країни, представників Міністерства соціальної політики України, закордонних меценатів та просто давніх друзів закладу, які завітали із подарунками на свято.

 

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"