Триває відновлення Чернігівщини


 

В області тривають першочергові роботи з відновлення пошкодженої інфраструктури, транспртної мережі, будівель бюджетних закладів.

 

Днями підрядники працювали на ДНЗ № 57, 60, 77 «Дельфін» міста Чернігів: встановлювали вікна і проводили супровідні роботи. Продовжували ремонти у обласній психоневрологічній лікарні, Чернігівській центральній районній лікарні, Чернігівській міській лікарні № 3 та пологовому будинку. Також триває капітальний ремонт покрівлі корпусів Національного університету «Чернігівська політехніка». Ремонтували покрівлю і на одній з котелень АТ «Облтеплокомуненерго» у Чернігівському районі.
Підрядники Служби автомобільних доріг у Чернігівській області продовжували упорядкування узбіч на трасах М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі, Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч та Р-69 Київ — Вишгород — Десна — Чернігів.
У Чернігові триває ремонт центральної районної лікарні, яка постраждала від ракетних та бомбових ударів під час повномасштабного вторгнення російських військ. Зокрема, тут були пошкоджені покрівля двох будівель, більше 170 вікон, двері, обладнання.
Не зруйновані були тільки 2 відділення – дитяче та пологове відділення та частково терапевтичне. Всі інші відділення зазнали того чи іншого руйнування. В першу чергу - покрівля відділень, внаслідок вибухової хвилі та прямого попадання в поліклінічне відділення авіаційної ракети. Також вибуховою хвилею були зруйновані у всіх корпусах вікна, зовнішні та внутрішні двері, внутрішні перегородки, більша частина апаратури. Найбільше постраждало інфекційне відділення. Його будуть повністю відновлювати. Прямим влучанням також знищено санітарний автомобіль.
Ця лікарня - в переліку об’єктів, які відновлюються першочергово, оскільки є об’єктом соціально критичної інфраструктури. Аби жителі району і надалі отримували медичні послуги, тут за кошти резервного фонду тривають ремонтні роботи.
Підрядна організація вже приступила до ремонту з кінця липня. Наразі відбувається заміна покрівлі на головному та інфекційному корпусі. Обсяг робіт значний. Окрім покрівлі замінюють віконні та дверні блоки.
Загальна кошторисна вартість робіт складає близько 15 млн. гривень. За графіком роботи мають бути завершені 23 вересня.
На інфекційному відділенні 860 кв. метрів вже підготовлено до накриття. Розпочались роботи по даху на головному корпусі — там накриватимуть 3100 кв. метрів. Виконуються роботи по заміні металопластикових вікон та дверей: 500 кв. метрів металопластикових вікон та 70 дверей. До зими лікарня має бути повністю відремонтована та зможе приймати пацієнтів у всіх відділеннях. Інфраструктурні комунікації лікарні вціліли.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"