Тотальна амністія колаборантам

Суд може відпустити на волю замовника вбивства чернігівського офіцера

Курс на тотальну амністію антиукраїнським елементам, вбивцям та посіпакам окупантів! Услід за звільненням з-за ґрат скандальної міської голови Слов’янська Нелі Штепи, котра називала Путіна рятівником, та одеських колаборантів, що спровокували масову бійню й спробували влаштувати в Одесі другий Донецьк, на свободу може вийти антимайданівець, замовник убивства офіцера-добровольця з Чернігова Євген Конаш.

 

Минулого тижня, 27 вересня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розглянув касацію прихильника «русского мира», одного з організаторів чернігівського «Антимайдану» Євгена Конаша. Колегія суддів Деснянського районного суду засудила чернігівського колаборанта до десяти років ув’язнення за організацію підготовки умисного вбивства на замовлення і незаконне придбання та передачу вогнепальної зброї та бойових припасів.

Незважаючи на невизнання зловмисником своєї провини, в судовому засіданні державним обвинувачем було доведено, що у вересні 2014 року обвинувачений на ґрунті тривалого неприязного ставлення, викликаного різними політичними поглядами, вирішив організувати вбивство тодішнього заступника командира батальйону «Чернігів» Віталія Костюченка, доручивши виконання цього злочину іншій особі.

Перед тим, як замовити ліквідацію одного з творців легендарного добробату, бійця 14-ї сотні Самооборони Майдану, антимайданівець Конаш здійснив візит до Москви. Для реалізації своїх диявольських намірів він вирішив найняти кілера, який згодом, на його превелике здивування, виявився агентом українських спецслужб. 42-річного Євгена Конаша затримали у вересні 2014 року, прямо під час зустрічі зі ймовірним кілером. Замовник саме передавав дані про майбутню жертву, пістолет з глушником та задаток. Затримали та засудили. Щоправда, своєї провини антимайданівець не визнає. Він подав касаційну скаргу на рішення суду. На диво, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ разом із прокуратурою підтримали вимоги Євгена Конаша і відправили справу на дорозгляд в апеляційну інстанцію. Тепер активісти хвилюються, що замовник убивства чернігівського офіцера може вийти на волю.

«Що залишається робити Віталію Костюченку та іншим майданівцям, коли вийде на волю людина, здатна найняти кілера? – риторично запитує один із побратимів офіцера Олександр Ясенчук. – До речі, Конаш перед тим, як найняти кілера, навіть заходив додому до Костюченка – його впізнала дружина командира».

Нині, за словами активістів, ситуація така: Євген Конаш сидить у Лук’янівському СІЗО і зумисне затягує судовий процес, оскільки знає, що на нього поширюється закон Савченко. Відповідно до закону, рік перебування в застінках слідчого ізолятора прирівнюється до двох років тюрми.

А тим часом Віталій Костюченко вкотре відправився захищати Батьківщину на Схід країни.

Віталій НАЗАРЕНКО, фото з соціальних мереж

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"