Тендер з будівництва ліній електропостачання в Ніжині провели з порушеннями - без конкурентів

Прокурорською перевіркою правомірності проведення процедури закупівлі за державні кошти установлено факт порушення розпорядником бюджетних коштів вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» при закупівлі робіт по будівництву ліній електропостачання вулиць Арвата, Афганців та П.Морозова з установленням контрольно- технічного пункту в м. Ніжині вартістю 1,3 млн. грн.

Всупереч вимог ст. 29 Закону замовником не відхилено пропозицію одного з учасників конкурсних торгів з підстав невідповідності пропозиції вимогам тендерної документації та надання ним документів, які містили недостовірні відомості, та допущено його до торгів.

Цим створено передумови для відсутності конкуренції та проведення торгів фактично з одним учасником.

Завдяки активній позиції прокуратури в суді та наданні переконливих доказів доведено порушення вимог законодавства та незаконність рішення розпорядника бюджетних коштів про акцепт пропозиції учасника торгів та відповідного договору.

Погодившись з правовою позицією прокуратури господарським судом області 03.06.2014 визнано недійсними рішення комітету з конкурсних торгів та договір по будівництву ліній електропостачання вулиць Арвата, Афганців та П.Морозова з установленням контрольно-технічного пункту в м. Ніжині.

      

             Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"