Суд заборонив Юрію Осташевському виконувати обов’язки голови Деснянської ОТГ

Юрій Осташевський не може виконувати обов’язки голови Деснянської ОТГ. Таке рішення ухвалив сьогодні Чернігівський апеляційний суд. Рішення Козелецького районного суду про відсторонення Юрія Осташевського від роботи на 2 місяці намагався оскаржити його адвокат Михайло Рейзін. 27-го лютого підозрюваного у хабарництві голову взяли під варту на 2 місяці із правом внесення 153-ьох тисяч гривень застави та відсторонили від роботи на такий самий строк. Зараз Юрій Осташевський на волі – за нього внесли заставу, хто саме і звідки гроші, адвокат не знає.

Сьогодні в Чернігівському апеляційному суді адвокат Михайло Рейзін оскаржує рішення Козелецького районного суду. Цим рішенням голову Деснянської об’єднаної територіальної громади Юрія Осташевського відсторонили від роботи на 2 місяці. Його підозрюють у хабарництві. Адвокат каже: його підзахисний має право працювати.

Михайло Рейзін, адвокат Юрія Осташевського: «Відсторонення Осташевського на даний момент від посади позбавляє його можливості законним способом заробляти собі на життя. Право на працю передбачено Конституцією України.

Хотів би звернути вашу увагу на протокол засідання сесії, у якому зазначено, хто саме прийняв рішення про виділення земельної ділянки і яким чином це відбувалось.»

Юрій Осташевський, підозрюваний у хабарництві: «Рішення приймалось колегіально, я прошу надати мені право повернутися до роботи. Впливати на будь-кого у мене, перш за все, нема можливості.»

Прокурор Євгеній Похиталюк каже, що апеляційна скарга не може бути задоволена.

«Клопотання прокурора відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України. Аргумент, який наданий прокурором, документально підтверджено.

Відповідно до статті 155 Кримінального процесуального кодексу України, передбачено відсторонення від посади особи, яка підозрюється у скоєнні тяжкого та особливо тяжкого злочину. На даний час, згідно з пред’явленими підозрами, Осташевський підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, корупційного злочину, злочину у сфері службової діяльності.»

Вислухавши аргументи сторін, судді йдуть до нарадчої кімнати. Після – оголошують рішення.

Олександр Демченко, суддя: «Керуючись статтями 404, 407, 409, 411, 419, 422 КПК України, Колегія суддів ухвалила апеляційну скаргу адвоката Рейзіна в інтересах підозрюваного Осташевського залишити без задоволення, ухвалу слідчого судді від 27-го лютого 2019 року про відсторонення від посади підозрюваного Осташевського залишити без змін.

Ухвалення остаточне і подальшому оскарженню не підлягає.»

Говорити на камеру з нашою знімальною групою Юрій Осташевський не захотів. Його адвокат із рішенням суду не погоджується.

Михайло Рейзін, адвокат Юрія Осташевського: «Будемо вивчати повний текст і в подальшому вже аналізувати, чому було відмовлено. Я вважаю, що немає підстав відсторонювати дану особу від посади.

Ми не вважаємо, що він є винуватим у тому, що йому інкримінують, в подальшому в суді будемо доводити його невинуватість.

Йому не інкримінують жодних дій, пов’язаних з насиллям, з загальними якимись кримінальними діями. Він наразі відсторонений від посади, і навіть якщо він не був би відсторонений, вчиняти будь-які дії, пов’язані з впливом на когось, у нього не було намірів, я в цьому впевнений, і, відповідно, на депутатів він не має впливу.»

Нагадаємо, Юрія Осташевського ввечері 26-го лютого затримала військова прокуратура Центрального регіону під час отримання 27 тисяч гривень хабаря. Гроші, за повідомленням Нацполіції в області, посадовець вимагав та одержав від представника комерційного товариства за виділення земельної ділянки поблизу селища площею 15 соток для розміщення автозаправної станції. Згідно з електронною декларацією за 2017-ий, Юрій Осташевський за рік заробив більше ніж 311 тисяч гривень, має три земельні ділянки та будинок у Черкаській області, автомобіль Рено Кенго 2007-го року.

Відео UA: Чернігів

Джерело: pik.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"