Створять Центр професійної досконалості


 

Міністерством освіти і науки України за підтримки Європейського Інвестиційного Банку (далі – ЄІБ) розпочинається реалізація проекту «Створення Центрів професійної досконалості», що передбачає здійснення будівництва та/або реконструкції закладів професійної (професійно-технічної) освіти і належного їх обладнання з подальшим присвоєнням статусу Центрів професійної досконалості (далі – ЦПД).

 

19 березня в Управлінні освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації відбулась робоча зустрiч начальника Управління Миколи Конопацького з представниками місії ЄІБ. Обговорювалось питання кредитування сфери професійно-технічної освіти інвестиційними коштами на створення в області ЦПД. До зустрічі були залучені директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Віктор Гріненко та директор Сновського вищого професійного училища лісового господарства Лариса Дубина. Керівник місії Арам Авагян, освітній експерт Євросоюзу, поінформував очільника освітньої галузі області про результати роботи команди експертів з обстеження закладу професійної освіти на предмет відповідності критеріям ЄІБ щодо створення ЦПД з напрямів лісотехнічної та деревообробної галузей. Микола Конопацький підтвердив для місії наміри місцевої влади сприяти реалізації масштабного спільного україно-європейського проєкту з розгортання мережі таких Центрів в Україні.

Довідково. Центр професійної досконалості – це багатопрофільний та багатофункціональний заклад освіти з міцним матеріально-технічним, управлінським і навчально-методичним потенціалом, що дозволятиме надавати високоякісну первинну та не первинну, формальну та неформальну професійну (професійно-технічну) освіту для всіх вікових груп населення.

Центри професійної досконалості забезпечуватимуть високий рівень результативності, здійснюватимуть істотний внесок у вдосконалення національної системи професійної (професійно-технічної) освіти, зокрема завдяки налагодженню зв’язків з бізнесом, іншими закладами освіти, обміну досвідом, методичній підтримці та впровадженню інновацій.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"