На ринку молодих спеціалістів на одну вакансію претендує близько 5 пошукачів — дослідження

 

На ринку молодих спеціалістів на одну вакансію претендує близько 5 пошукачів. При такому високому рівні конкуренції саме стажування може стати шансом розпочати успішну кар’єру. Спеціально до Дня студента, який святкують 17-го листопада, Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу hh.ua підготував приклади найкращих програм стажування від найбільших роботодавців України, передає УНН.

За даними дослідження заробітних плат міжнародної компанії Hay Group, у якому взяли участь понад 400 компаній в Україні, заробітна плата молодого спеціаліста з вищою освітою, але без досвіду роботи, становить 4 500 грн на місяць до оподаткування.

 Але щоб мати можливість отримувати після закінчення ВНЗ гідну зарплату в хорошій компанії студентам ще під час навчання необхідно замислюватися про своє майбутнє.

Як зазначає, менеджер з розвитку бізнесу компанії Hay Group Україна: “Багато компаній віддають перевагу молодим фахівцям хоча б з досвідом до року, якщо порівнювати з фахівцями без досвіду роботи взагалі. При цьому, в першу чергу, оцінюються знання людини, аналітичні, вербальні, логічні здібності, його досягнення ( на попередньому місці роботи , в університеті і т.д.). Останнім часом дуже важливою складовою стали також психометричні риси людини, її відповідність компетенціям і стандартам, прийнятим в компанії та необхідним на його посаді (в т.ч. і стандартам зовнішнього вигляду )”.На сьогодні на сайті hh.ua розміщено близько 3630 вакансій для студентів і пошукачів без досвіду, й 19726 резюме в цій категорії, а це означає, що на одну вакансію у середньому претендує близько 5 пошукачів.Значно підвищують шанси студентів працювати у престижного роботодавця різні програми стажувань.Більшість програм належать до банківської і фінансової сфер, маркетингу, рекламної галузі й сфери продажів. Стажування також передбачені для майбутніх “айтішників” та адміністративного персоналу.

Джерело:  unn.com.ua

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"