Степові Хутори не дозволили вивозити худобу

Нові господарі «Агропрогресу» спочатку «оптимізували» всі п’ять свиноферм в різних селах, а тепер взялися і за велику рогату худобу. Недавно хотіли вивезти її з колишньої центральної садиби за часів Івана Куровського – села Степові Хутори. Перешкодила виконанню цього задуму місцева територіальна громада. Представники індустріальної молочної кампанії до хрипоту в голосі доводили людям, що худобу забирають у сусіднє село Шатура Ніжинського району, де й є тваринницький комплекс. Туди й возитимуть на роботу доярок.

Не переконали не один раз обманутих селян. Вони он як Куровському вірили…  А що тепер?... Свиней у господарстві зовсім немає. Корів залишилося півтори сотні. На цей раз їх захистили, але чи надовго? Такої невеликої кількості не вигідно економічно тримати на фермі, де працює 28 тваринників. Трохи є телят, та поголів’я не поповнюється молодняком, воно поступово «вирізається».

 В цілому по «Агропрогресу» намітилася велика  і кадрова «оптимізація». Керуючий Михайло Шумейко, як може, бореться за збереження цілісності господарства, досвідчених фахівців тримає біля себе.  Та нові господарі не граються в політику і в депутатські вибори, тож багато соціальних програм, які підтримував Куровський, тепер закриті. Заростає метровими бур’янами колишня гордість «Агропрогресу» - профілакторій, куди  возили екскурсії з усієї Чернігівщини. За ним закріплена була окрема працівниця, що підтримувала порядок. А за здоров’ям селян  дивились лікарі. І душова тут працювала. Все – в минулому. Як і солодкі обіцянки…        

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"