Стартує реєстрація на пробне ЗНО-2021


 

Локдаун і дистанційне навчання не скасовують зовнішнє незалежне оцінювання для випускників 2021 року, які планують вступати до вищих навчальних закладів. І вже традиційно свої сили вони зможуть перевірити на платному пробному тестуванні. Цьогоріч реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться вже з 5 січня і триватиме до 19 січня включно. Саме ж тестування відбудеться 10 квітня.

 

Участь у пробному тестуванні надасть можливість ознайомитися із самою процедурою проведення ЗНО: з порядком доступу до самого пункту тестування і робочого місця, з бланками відповідей, структурою тестів.

У зв’язку зі складною ситуацією з поширенням COVID-19 кожен учасник пробного ЗНО зможе обрати лише один предмет із переліку предметів ЗНО-2021 для пробного тестування: української мови, української мови і літератури, математики, історії України, біології, хімії, географії, фізики, англійської, іспанської, французької та німецької мов. Також цьогоріч кожен учасник пробного ЗНО матиме можливість завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів. Таким чином можна буде ознайомитися з самою процедурою ЗНО, вибравши один предмет, і перевірити свій рівень знань з усіх інших предметів. Результат пробного незалежного оцінювання буде оприлюднений на інформаційних сторінках учасників 16 квітня.

Усі, хто хоче зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання, можуть зробити це на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Для Чернігівщини потрібно обирати Київський регіональний центр оцінювання якості освіти.

До речі, вартість пробного ЗНО цього року стала дещо вищою і відрізнятиметься залежно від регіону здачі. Сума буде коливатись від 195 гривень до 255 гривень. Для Чернігівської області вартість пробного тестування складає 246 грн. На сайті Українського центру оцінювання якості освіти зазначають, що це пов’язано з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи іншому регіоні, а ще на ціну впливає і прогнозована кількість тестувань.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"