Сприяння у працевлаштуванні з урахуванням можливостей


 

Після чотирирічної перерви в роботі чернігівець Петро Жежель наважився знову піти працювати. Впевненості у своїх можливостях він мав небагато, а тому за допомогою у працевлаштуванні звернувся до Чернігівського міського центру зайнятості. І хоча коло вакансій для нього звужувалось медичними протипоказаннями щодо характеру і умов праці, бо чоловік має інвалідність, фахівці служби зайнятості все ж таки знайшли йому роботу за професією, за якою Петро Анатолійович не працював уже понад 8 років.

«Наше завдання – допомогти людині, яка шукає роботу, не лише знайти підходящу вакансію, а й усвідомити свої переваги, здобути впевненість у власних силах, підготуватися до співбесіди, щоб потім переконати роботодавця, що саме він потрібен йому, - говорить директор Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб. - Множить шанси на успіх і налагоджена тісна співпраця центру зайнятості з роботодавцями. Для нас кожна вакансія – не лише набір вимог, а й можливість запропонувати роботодавцю саме такого кандидата, який стовідсотково відповідає його потребі, та посприяти шукачу роботи якнайкраще підготуватися до зустрічі з потенційним керівником».

Цей алгоритм роботи служби зайнятості і спрацював у випадку із Петром Жежелем. Після появи вакансії слюсаря з ремонту електричного обладнання в одній із соціальних установ міста кар’єрний радник відразу зателефонував роботодавцю і запропонував його кандидатуру. Разом, проаналізувавши обсяг робіт, що треба буде виконувати безробітному, та рекомендації медико-соціальної експертної комісії, було досягнуто попередньої домовленості щодо можливості його працевлаштування. Остаточне слово залишалося за безробітним.

Петро Анатолійович без зволікань відвідав роботодавця. Нетривалі перемовини та огляд робочого місця завершилися рукостисканням і написанням заяви про прийом на роботу.

Олена Пономар

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"