Справа убивць лосів отримає продовження?

За інформацією з власних джерел стало відомо, що визнаний винним у браконьєрстві Ніжинським міськрайонним судом мешканець Києва Олег Гармаш подав апеляцію. Коли відбудеться судове засідання – поки що невідомо, але один із адвокатів пана Гармаша вже телефонував до редакції з проханнями та погрозами.

Воістину, браконьєрам не така страшна сміховинна відповідальність перед законом, як суспільний осуд. До редакції «Чернігівщини» зателефонував адвокат Олега Гармаша – того самого, який, за версією слідства і згідно з вироком суду, розстріляв мігруюче стадо лосів взимку минулого року поблизу села Галиця Ніжинського району. Надто вже їм пече наша пильність у справі про цинічне браконьєрство!

Виходячи з того, що всеукраїнський резонанс довкола справи лосів розпочали саме журналісти «Чернігівщини», захисники Гармаша зажадали, аби саме ми вислухали його думку. Мовляв, публікації однобокі, а журналістів ввели в оману. Довгий час адвокат переконував: винні всі – лісова охорона, прокуратура, поліція, суд, активісти, які тиснули на прокуратуру, поліцію та суд. Хотілося б вірити, втім, хіба ми не бачили, хіба не писали, як прокурори спускали «на гальмах» цю резонансну справу, хіба не в Ніжинському міськрайонному суді ледь не закрили її за терміном давності?

Якби не громадські активісти, котрі невідомо якими шляхами дістали інформацію про утаємничене судове засідання за участю служительки Феміди Тетяни Ковальової, то так, можливо, і трапилося б. Якби не, без перебільшення, чесний суддя Володимир Олійник, котрого захисник браконьєра чомусь називає корумпованим, то Олег Гармаш не поніс би жодної відповідальності. Жодної! Навіть адміністративної!

Чому пан Гармаш не удостоївся пояснити своєї позиції раніше? Хіба його прізвище не фігурувало у наших розслідуваннях? Ще й як фігурувало! Але припекло саме після вироку суду. Вже не дивуєшся, коли людина з адвокатським свідоцтвом називає журналістів «Чернігівщини» проплаченими (Ким? Лосями?). Не дивуєшся, коли погрожують подати до суду. Не вперше і не перші! Подавайте, будемо зустрічатися.

У цьому руслі постає ще кілька логічних питань: на якій стадії розслідування перебуває кримінальна справа за зберігання наркотиків, виявлених під час обшуку оселі батьків Олега Гармаша? Де кримінальне провадження за незаконне зберігання зброї – чи бойові РГД у нас тепер продають у кожному магазині? Що за автомобілі без документів? Що за м'ясо в пакетах? Хіба це по-чоловічому – обвішувати кримінальними справами стареньких батьків?

Плекаємо надію на те, що ми зустрінемося з паном Гармашем і його адвокатами у суді. Тільки, будь-ласка, повідомте завчасно «проплачених» журналістів, активістів, мисливців і лісову охорону про місце та час і нарешті постаньте перед судом.

 

Віталій НАЗАРЕНКО, фото ГУНП в Чернігівській області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"