Спортивний майданчик в школі буде, а вікна й двері... під питанням

У №6 від 8 лютого 2018 року газета «Чернігівщина» писала про Бобровицьку ЗОШ І-ІІІ ст. №1, якій вкрай потрібен ремонт. Два роки тому школа замовила проектну документацію на заміну всіх вікон і дверей. Та попри наявність підготовленої технічної документації державний фонд регіонального розвитку на реалізацію проекту не погодився ні минулоріч, ні цього року. Натомість у навчальному закладі облаштують майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям за півтора мільйона гривень.

«На останній сесії Бобровицької районної ради ми виділили кошти на співфінансування тих об’єктів, які були внесені на розгляд до інвестиційних проектів в рамках програми Державного фонду регіонального розвитку, – розповідає начальник фінансового управління Бобровицької РДА Анатолій Велігорський. – У кінці минулого року фонд нам дав добро на співфінансування спортивного майданчика на території школи зі штучним покриттям, але не 90 на 10 відсотків, як зазвичай, а 50 на 50. Тобто 749 тисяч гривень з фонду і стільки ж з районного бюджету. Ми на цій сесії погодили це питання, бо маємо вільні залишки бюджетних коштів. З приводу проекту заміни вікон і дверей у навчальному закладі, який вже вдруге подається на розгляд до Фонду, поки що нема втішних новин. Але практика показує, що деякі об’єкти можуть включити до програми протягом року. Різні ситуації трапляються: у когось, наприклад, з технічною документацією проблеми виникли, хтось не подужав співфінансування... Тоді фонд дає «зелене світло» іншим учасникам. Отож ми вирішили про всяк випадок ухвалити рішення про співфінансування даного об’єкта наперед. Щоб все було готове, як кажуть, заздалегідь. Загальна вартість реалізації проекту по заміні вікон та дверей у школі №1 – 1 мільйон 482 тисяч 613 гривень. 44 тисячі 478 гривень, тобто 10%, ми можемо вже хоч завтра перерахувати, якщо область внесе наш проект до програми Державного фонду регіонального розвитку».

Поки що освітні заклади Бобровиччини лишаються на балансі районного бюджету. По закінченню навчального року їх планують передати Бобровицькій міській та Новобасанській сільській об’єднаним територіальним громадам, створеним у минулому році на території району.

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"