Спільні дослідні роботи для вдосконалення таксаційних рішень


 

Ефективне ведення лісового господарства вимагає всебічного врахування стану і характеристик лісових насаджень. Саме тому фахівці лісової галузі намагаються постійно працювати над удосконаленням, технологічним поліпшенням і комп’ютеризацією таксаційних приладів та інструментів (для довідки: лісова таксація – наука, що вивчає методи обліку лісових ресурсів як у статиці, так і в динаміці). Для цього проводяться спеціальні дослідні роботи.

Представники ДП «Ніжинський лісгосп», науковці та аспіранти кафедри таксації лісу та лісового менеджменту (НУБіП України) цього тижня працювали над розробкою нормативів для таксації круглих лісових матеріалів за класами товщини.

«Також ми плануємо розробити нову методику відведення лісосік та доопрацювати способи вимірювання дерев, їх висоти, проекції крони, тому думка досвідчених колег-лісівників є важливою,» - наголосив завідувач кафедри,  доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, член-кореспондент Лісівничої академії наук України Андрій Білоус.

Для отримання більш повного сприйняття лісових насаджень, де проводилися польові дослідження, учасники заходу використовували безпілотний літаючий апарат. Якщо погода дозволить – роботу продовжать і наступного тижня.

Прес-секретар ДП «Ніжинський лісгосп» Юлія Стрілець

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"