Сьогодні - Всесвітній день яйця

У багатьох країнах світу в другу п'ятницю жовтня відзначають Всесвітній день яйця  - свято всіх любителів  яєць, омлетів, запіканок і яєчні.

Свято відзначають з 1996 року .

Нічого дивного в цьому немає. Адже яйця - найуніверсальніший продукт харчування, вони популярні в кулінарії всіх країн і культур, багато в чому завдяки тому, що їх вживання може бути найрізноманітнішим.

У 1996 році на конференції  у Відні Міжнародна яєчна комісія оголосила, що святкувати всесвітнє "яєчне" свято будуть у другу п'ятницю жовтня. У комісії переконують, що існує щонайменше 12 причин для святкування  Дня яйця, і багато країн, а особливо, виробники яєчної продукції, з готовністю відгукнулися на ідею відзначати свято яйця.

За останні десятиліття про яйця було сказано багато поганого, але недавні наукові дослідження показали, що абсолютно не потрібно уникати вживання яєць. У них міститься безліч необхідних організму поживних речовин, включаючи основні вітаміни і мінерали, а також антиоксиданти, які допомагають від деяких хвороб. І, всупереч загальній думці, яйця не підвищують рівень холестерину.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"