Смолинський клуб нарешті «побачив» ремонт

У селі Смолин Чернігівського району ремонтують місцевий будинок культури, чого не було більше десяти років. Вже поставили вікна і перекрили дах. На часі встановлення котла і внутрішній ремонт.

Головним болем і великою проблемою як для голови села, так і для керівника будинку культури був ремонт місцевого клубу. Адже багато років ні район, ні сільрада не виділяли на нього жодних коштів. Бували якісь подачки у вигляді кількох листів шиферу від кандидатів у депутати на виборах, коли там не дірки латати треба було, а повністю дах перекривати. І всі ці роки Смолинський будинок культури просто розвалювався на очах. Про це «Чернігівщина» писала в №48 від 1 грудня 2016 року. Минув рік, і перевтілення клубу можна вже побачити неозброєним оком. Приміщення будинку культури почали ремонтувати восени минулого року.

«Реконструкція нашого будинку культури закладена в плані розвитку Гончарівської громади ще від початку об’єднання, – говорить Іван Смирнов. – За 2017 рік на заміну старих вікон на металопластикові, повне перекриття даху і встановлення водостоків  витрачено 1 мільйон 260 тисяч гривень. Це гроші з інфраструктурної субвенції, виділеної державою на Гончарівську територіальну громаду, до якої ми входимо».

Звичайно, роботи ще багато, але вже зараз видно, як змінюється клуб. Адже цього року планують завершити ремонт і всередині приміщення, а також відновити опалення, якого тут довгі роки не було.

«Найближчим часом плануємо встановити твердопаливний котел, гроші на який виділив один із депутатів Верховної Ради, – продовжує Іван Михайлович. – Ну і, звичайно, завершити ремонт всередині. Плануємо зробити в цьому приміщенні капітальний ремонт, поставити більярдний стіл, облаштувати спортивну залу, зробити гарну актову залу, аби люди мали змогу прийти до будинку культури на концерт. І ми обов’язково доведемо справу до кінця. Головне розпочати, а початок уже є».

У новому році сільський голова Іван Смирнов має ще одну надію: покинутий будинок для людей похилого віку, який стоїть недобудованим у центрі села понад 20 років, пристосувати під квартирний будинок. Його необхідно добудувати, аби мати можливість давати житло молодим сім’ям, які захочуть залишитися в їхньому селі жити і працювати.

«Ми вже зробили проект цієї будівлі і направили його у Фонд регіонального розвитку, – розповідає Іван Михайлович. – Чекаємо на їх рішення. Та я ж все ж таки сподіваюся, що нас підтримають і ми зможемо дати нове життя цьому довгобуду».

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"