Скляні зупинки – в тренді

Сучасно, стильно, модно і ніяких тобі «міні-будиночків чекання»! У селі Коломійцівка Носівського району встановили «наймоднішу» і одну з найсучасніших автобусних зупинок – таку саму, як у Чернігові.

Не Черніговом єдиним! Не так давно чернігівці дивувалися новим скляним автобусним зупинкам, які й досі встановлюють по всьому місту замість старих конструкцій. Суперечок про те, наскільки вони практичні, було багато, але вони так і залишилися на рівні розмов. Практично чи ні – оцінять люди, а от що красиво – факт. Зовнішній вигляд скляних зупинок оцінили і в селі на Чернігівщині. І чи то рівняючись на обласний центр, чи то просто за збігом обставин така сама гарненька, новенька скляна зупинка минулого року з’явилася в селі Коломійцівка, що на Носівщині.

«Ця скляна зупинка у нас вже стоїть рік, – каже голова Калинівської сільської ради, якій підпорядкована Коломійцівка, Іван Багнюк. – Це був спільний проект сільради з нашим депутатом. Обійшлася конструкція разом з виготовленням і встановленням у 127 тисяч гривень. Сільрада оплатила половину цих коштів. У Коломійцівці вже є одна автобусна зупинка на іншому боці села – гарна, але звичайна, цегляна. По цій дорозі (виїзд на село Рівчак-Степанівка, – Авт.) ми вирішили поставити скляну. До цього часу люди чекали на автобус просто неба. Зараз задоволені, зупинка всім подобається, і це головне».

До речі, за словами сільського голови, скляна зупинка якнайкраще вписується в майбутній оновлений екстер’єр будинку культури, біля якого вона розташована.

«Ця зупинка – частина проекту реконструкції нашого будинку культури, що позаду зупинки і прилеглої до нього території, – ділиться планами Іван Васильович. – Відповідно до нього, скляна зупинка сюди підходить ідеально. Найближчим часом біля неї будуть встановлені гарні урни для сміття та ще декілька лавок. Реконструкцію маємо закінчити наступного року. Вже почалися роботи з перекриття даху».

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"