Швейцарці вважають нас найбіднішими

 

Українців названо одним з найбідніших народів світу разом з більшістю держав Африки. Про це свідчить дослідження аналітиків швейцарської Сredit Suisse.

Так, середній річний дохід громадянина України становить менш як 5 тис. дол., що у 10 разів менше, ніж у середньому у світі.

На європейському континенті, окрім України, до числа найбідніших країн увійшли лише Білорусь і Молдова, а громадяни цих найближчих безпосередніх сусідів українців мають дохід від 5 до 100 тис. дол.

При цьому найбільші на Заході сусіди українців, поляки, виявилися багатшими за росіян: аналітики оцінили їх доходи від 25 до 100 тис. дол. тоді як в Росії - від 5 до 25 тис. дол.

Згідно з дослідженням, в якому враховувалося вартість чистих активів (головним чином, нерухомості) мінус борги, найбагатшими жителями планети - з 200 включених в дослідження країн - були громадяни Швейцарії з середнім майном понад 500 тис. дол.

Як повідомляє ICTV, до десятки найбагатших увійшли жителі Австралії, Норвегії, Люксембурга, США, Швеції, Франції, Сінгапуру, Бельгії і Данії з активами від близько 400 до 250 тис. дол.

Експрес онлайн

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"