Школи Прилук можуть залишитися без сторожів

На апаратній нараді 6 листопада зайшла мова про охорону навчальних закладів Прилук державною службою охорони УДСО при МВС України в Чернігівській області. Ця служба пропонує фізичним та юридичним особам обладнання приміщень сигналізацією й відеонаглядом, а також встановлення мобільної тривожної кнопки – її натисканням відомчий охоронник чи власник помешкання дає сигнал правоохоронцям, які одразу ж виїздять на виклик.

Оприлюднена представником державної служби охорони сума вартості охорони школи – від 3,5 тисяч гривень – викликала в залі скептичний гул. Однак, міський голова зацікавився пропозицією: «Я нікого не агітую, але порахуйте, в скільки обходиться робота сторожів», - сказав він, зауваживши, що вартість послуг охоронної служби стабільна, а мінімальна зарплата може зростати й кілька разів на рік. Особливо мер наголосив на тому, що у випадку скоєння крадіжки на об’єкті, що знаходиться під охороною державної служби, вона компенсує збитки власнику приміщення. У Прилуках же був випадок, коли з одного з прилуцьких навчальних закладів, який охороняв сторож, викрали музичний центр. Досі злодія не знайшли й збитки не відшкодовані.

Отже, не виключено, що сторожі в школах і дошкільних навчальних закладах міста можуть залишитись без роботи. Сьогодні в Прилуках працює 12 загальноосвітніх шкіл, 14 ДНЗ та 3 позашкільних навчальних заклади. Всі вони охороняються сторожами.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"