Школа вже з дровами... сирими та позиченими

 

У №52 від 28 грудня 2017 року газета «Чернігівщина» писала про Озерянську школу, що на Бобровиччині, яка у розпал опалювального сезону лишилася без дров. Попри те, що з бюджету були виділені гроші для їх закупівлі. Газовий котел, який за певних обставин міг виручити освітній заклад, виявився не підключений, бо нема проектної документації.

«Дізнавшись про ситуацію – нас виручило ТОВ «Земля і воля». Привезли машину дров, але їх вистачить на пару тижнів, - розповідає директор Озерянської ЗОШ І-ІІІ ст. Ганна Ляховенко. – На третій день після скандалу до нас приїхали дві машини дров з причепом. Це  вже від відділу освіти. Але всі дрова сирі, дуже важко ними нагріти таке велике приміщення. Тим більше сосна, з якої більше смоли, ніж тепла. Перед святами говорила зі мною Людмила Панасюк – це виконуюча обов’язки начальника відділу освіти. Тож вона сказала, що знайдуть школу, яка позичить нам сухих дров. Бо й цих сирих, що завезли, вистачить лише на місяць».

Зрушило з місця й питання з резервним котлом, який придбали у травні минулого року. На нього потрібна була нова проектна документація, тому що він іншої конструкції, аніж попередній, що вийшов з ладу.

«На новий проект треба 12 тисяч гривень. Але мене запевнили, що вже за тиждень-два газовий котел буде готовий до використання», - зауважила директорка.

Коли газета готувалася до друку, ми ще раз зателефонували до керуючої сільською альма-матер. Ганна Олександрівна сповістила, що допомога прийшла з Ярославської ЗОШ.

«Машина сухих дубових дров в нашому розпорядженні... позичених. Ними приміщення нагрівається достатньо швидко. Так зі світу по нитці – і протягнемо зиму».

 

                                  Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"