Щоб більше не критикував – не допускати журналіста на сесію районної ради

 

Таку пропозицію вніс на сесії Бобровицької районної ради депутат від Блоку Петра Порошенка фермер Микола Фенюк стосовно журналіста Григорія Войтка. Та ніхто з депутатів його не підтримав.

Звідки у Миколи Степановича такі «ново-демократичні» замашки? Чи не набрався них, часом, у колишньої Партії регіонів, депутатом від якої був у попередньому скликанні? Але й тоді, здається, так не ставили питання стосовно журналістів. А ще раніше Фенюк  просував політику в маси від тодішніх демократичних, як і тепер, команд. Та  раптом продемонстрував  ініціативу запровадження  інформаційної цензури, навіть гіршої за компартійну!

Розізлила ж районного депутата від президентської партії опублікована інформація про те, як він на сесії районної ради  виступив неофіційним адвокатом начальника  районного відділу  Держгеокадастру Петра Осипенка, якому депутати висловили недовіру. Ще й не просто кинувся  захищати, а перекладати його вину за бардак у землеустрою району на сільських голів, у яких забране право розпоряджатися землею державної власності.

 До речі, на тій сесії депутат Фенюк став грудьми на захист ще одного фігуранта – прокурора Ніжинської місцевої прокуратури, який статистичними цифрами інформував депутатів про криміногенну ситуацію в районі. Коли ж виступаючий заявив, що в прокуратури забрано право представляти в судах інтереси громадян, то активний обранець народу  Микола Степанович жодним словом не поцікавилися в прокурора – а як бути людям? Куди кидатись за допомогою і захистом? До адвокатів, послуги яких не по кишені пенсіонерам і працюючим за «мінімалку»?

Тож і думаю: а, може, ось таких «весільних» депутатів не треба допускати до сесій, і взагалі їх обирати? Оскільки від них депутатської користі для громади району – як з козла молока.

 

                                                          Іван Сокира 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"