Що робити, аби вас не покусали


Від кліщів найперше рятувальний круг - щільний одяг. І обов’язково оглядати своє тіло після повернення додому, щоб комаха не встигла вп’ятися глибоко. Кожного літа до приймального відділення районної лікарні звертаються люди з цією напастю. Чергові лікарі витягують кліщів, обробляють рани. Профілактично призначають антибіотики, консультуються з інфекціоністом та невропатологом щодо можливого зараження якоюсь хворобою…

А серед доступних народних засобів від комарів і мух – є чимало рецептів приготування різних сумішей для відлякування літаючих кровососів. Наприклад, ванілін розводять у “тройному” одеколоні і наносять на одяг та відкриті ділянки тіла. Коли працюють на городі, багато хто практикує обкурювання димом: у відро вкинути якийсь трухляк, підпалити, щоб тлів та димів. Якщо вже вкусив той мікровампір, то можна відваром чорного листового чаю змочити якийсь шматок тканини, бинт і прикласти, зробити “примочку”. В аптеках є креми від укусів комах, протизапальні, від алергії. Псилобальзами, бетаметазон. А коли вже сильна алергія, то потрібно звернутися до лікаря…

Домашня аптека

Від комарів і мух: вірте або перевірте!

Гвоздика – кажуть, це найбільш ефективний засіб від комарів. Вам знадобиться дитячий шампунь, 1 літр води та 30 гвоздик. Зробіть настій з гвоздик та води і додайте його в шампунь, помішуючи, доки не отримаєте однорідну суміш. Нанесіть цей розчин на відкриті частини шкіри (руки, обличчя, ноги).

Ромашка – знадобиться 250 грам квітів ромашки та вода (як завгодно багато). Добре промийте ромашку та натріть нею шкіру. Повторюйте кожні дві години.
Рецепт засобу від комарів з олії та алкоголю. Хімічні засоби можуть зашкодити вашому здоров’ю, тому натуральні засоби – найкращий варіант. Доведено, що вони є найбільш ефективними і, більше того, економними. Так, дуже хороший рецепт для захисту від комарів, мух, бліх та кліщів: від 10 до 25 крапель ефірної олії (кориця, лимон, евкаліпт, цитронелла, касторова олія), 2 столові ложки олії (оливкової, соняшникової або кукурудзяної) або 2 столові ложки алкоголю (96% спирт, горілка). Змішайте обидві олії на ваш вибір та спирт. Втирайте прямо в шкіру та одяг. Будьте обережні та уникайте контакту з очима, носом або ротом. Нанесіть повторно щогодини, якщо ви купаєтесь або робите фізичні вправи, або якщо ви спітніли, перебуваючи на сонці. Зберігайте пляшку з цим засобом у темному прохолодному місці. Щоб зробити засіб більш однорідним, можна додати гель алое вера.

Інші види засобів від комарів

Покладіть кілька листків м’яти на вікні або всередині помешкання. Можна подрібнити їх з кількома краплями води, щоб вони мали більш насичений аромат.
Завжди майте під рукою свіже листя базиліку (ви легко можете вирощувати його у невеликому горщику) і тримайте його у спальні. Комахи не люблять цю ароматну рослину. Саме тому базилік часто використовують в садах в якості “живого паркана”. Покладіть у каструлю кілька подрібнених зубчиків часнику та додайте трохи води. Залиште настоятися кілька годин, а потім перелийте у пляшку з розпилювачем. Розпиліть цей засіб по всьому помешканню, особливо на штори та кути дверей і вікон. Сірка в часнику відлякує комарів, мух, кліщів та бліх.
Мухи і комарі чутливо реагують на запахи. Відомо, що ці комахи не переносять запаху томатного листя і, відчувши його, відлітають. Поставте кілька горщиків з томатними кущами в будинку або перед вікнами. Старий народний засіб проти комарів – піретрум (персидська, далматська або кавказька ромашка). Сушені суцвіття, стебла і листя цих видів ромашки, подрібнені в порошок, вражають нервові клітини комах. Комарі не насмілюються залітати в приміщення. Для людини піретрум нешкідливий.

Відлякує комарів і пирій. Жменю рубаних коренів пирію залийте півтора літрами води і закип’ятити до трьох разів, щоб відвар став світло-жовтого кольору. Помийте цим відваром обличчя і руки, і ні один комар до вас не пристане.

Для боротьби з мухами бабусі можуть вам порадити зварити мухомор і покласти в доступне для комах місце. Як показує практика, мухи не відмовляються від цієї трапези і незабаром гинуть.

Від мух, як кімнатних, так і лісових, можна врятуватися, використовуючи рослинні масла і відвари з сильним запахом. Так, наприклад, мухи не виносять ні лаврового масла, ні міцного настою з лаврового листя. Не до вподоби мухам і свіже листя папороті-орляка. Зв’яжіть в пучки і розвісьте в кімнаті, кухні та інших приміщеннях.

Джерело: cntime.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"