Ще одна мрія Леоніда  Яковишина збулася: завершено будівництво залізничної вітки

Вісім років тому генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Григорович Яковишин задумав спорудити залізничну колію між елеваторним комплексом, що в Лукашівському відділку господарства, і залізничною станцією Бобровиця, протяжністю 7 кілометрів.  Таку затію багато хто в районі і області вважав фантастикою.  Бо такий об’єкт надто дорогий для сільського господарства і неймовірно складний для виконання, ще й в умовах державної корупційно-бюрократичної  системи, в якій без хабара звичайного нужника  не дозволять поставити.

Та скептики не врахували найголовнішого – хто береться за виконання фантастичної ідеї.  А це – Герой України Леонід Григорович Яковишин, котрий протягом ось уже 44 років на чолі професійної команди й інші фантастичні плани перетворює в дійсність. І залізнична вітку вже стала реальністю, що підтвердила держана комісія з Києва.

Півтора десятка фахівців залізничного транспорту пішки пройшли всі 7 кілометрів, з допомогою спеціальних приладів перевірили надійність не лише кожного вузла колії, а й,можна сказати, кожної гайки. Бо щоб сільське товариство спорудило таке, ще й з мостом,–це вперше за багато років по всій Південно-Західній залізниці.

У здачі відповідального об’єкту державній комісії брали участь сам генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин, виконавчий директор Валентина Чернякова і команда фахівців господарства з числа будівельників і експлуатаційників  залізничної вітки.

Докладніше про значення цієї, справді історичної події для ТОВ «Земля і воля», Бобровиці, всієї Чернігівщини розповімо після  першого проїзду по колії тепловозу.  

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"