Ще одна квартира медику


 

У Семенівській громаді вже стало гарною традицією кожного року вручати медикам ключі від квартир. Цьогоріч ордер на двокімнатну квартиру отримала терапевт Яна Тищенко. Це вже шоста квартира, яку міська рада видала медичним працівникам.

 

Семенівка (за старим районуванням) – це райцентр на півночі Чернігівщини, де проживає близько восьми тисяч людей. Молодь, виїжджаючи з міста на навчання, не дуже поспішає сюди повертатися. Що вже говорити про медиків. Молоді спеціалісти, випускники медичних вишів намагаються залишитися на роботі у великих містах. Проте й на периферії лікарі потрібні. Тому в Семенівській міській раді знайшли стимул, аби вони приїхали в Семенівку – службова квартира з ремонтом.

«Програма “Забезпечення житлом медичних працівників” у нашій громаді вже діє не перший рік, і досить успішно, – говорить голова Семенівської ОТГ Сергій Деденко. – Квартири ми не купуємо, а виділяємо із службового житлового фонду, який належить міськраді. За кошти громади ми робимо в ній ремонт і передаємо в користування лікарям. Житло ремонтуємо за принципом, щоб можна було купити диван, телевізор, холодильник, зайти і жити. Тобто клеяться шпалери, облаштовується ванна кімната і санвузол, купується газова плита та деяка кухонна гарнітура. Років зо п’ять точно це буде службове житло, а вже потім депутати можуть розглядати питання і передавати його у власність».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"