Ще одна амбулаторія стала до ладу


 

Отримано декларацію про готовність до експлуатації амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Журавка Варвинського району. За новим адміністративно-територіальним устроєм України даний об’єкт розташований на території Прилуцького району.

 

Будівництво амбулаторії розпочали у липні 2019 року. Площа новобудови – 207 квадратних метрів. Фінансування здійснювалось за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості та співфінансування з місцевого бюджету. Державна субвенція – 4 млн 608 тис. гривень, співфінансування від громади – 512 тис. гривень.
Відтак медичну допомогу у новій амбулаторії зможуть отримати близько 3507 жителів всіх прилеглих до Журавки населених пунктів на території доступності до медзакладу. Амбулаторія сучасна, комфортна, збудована з урахуванням вимог доступності та інклюзивності. Забезпечена необхідним устаткуванням для діагностики та лікування пацієнтів, у тому числі із застосуванням телемедицини.
Для забезпечення ефективної діагностики і результативного лікування закупили сучасне медичне обладнання вартістю близько 500 тис. гривень. Також для потреб медзакладу придбали сучасний повнопривідний службовий автомобіль «Renault Duster» для виїзду лікарів на виклики до тяжкохворих пацієнтів.
У громадах області триває будівництво сільських лікарських амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Нині в області збудовано понад 20 таких лікувальних закладів, що мають за мету наближення надання медичної допомоги сільському населенню регіону.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"