Шановні аграрії Придесення!

Дорогі земляки і побратими з рідного нам товариства «Земля і воля»!

Сердечно вітаю всіх вас і ваші родини зі світлими святами Різдва Христового і Новим, 2018 роком!

Щиро зичу кожному доброго здоров’я, багатого застілля, веселого і радісного святкування! Щоб оминали ваші домівки негаразди, а серця, як святкова чарка, по вінця наповнювалися кипучою енергією і добрими надіями на краще життя і ще вагоміші здобутки.

Нехай над рідним Придесенням завжди буде мирним небо і повернуться додому в доброму здоров’ї мужні наші захисники, хто і в ці святкові дні на вогневому рубежі боронить територіальну цілісність України.

Це добре, що Господь, без згоди всіх президентів, урядів і парламентів посилає простолюду світлі свята Різдва і Новоріччя. Хоч тут обійдемось без популізму, брехливих вихвалянь і демонстрації невігластва. А що Різдво і Новий рік – свята найближчі селянській душі, то це справді так. Бо ж символізують собою селянські прагнення до оновлення, до вагоміших здобутків. Адже хліборобська душа завжди живе надією на щедріший урожай із засіяного поля, на продуктивнішу віддачу з тваринницьких ферм, на затишок і радість від майбутніх новосіль.

Саме цими помислами живе, віддаючи належну шану землі-годувальниці український хлібороб. І хоч би які перепони не чинила йому наскрізь корумпована чиновницька рать, зазіхаючи вже на найдорожчий скарб України – її безцінні високоврожайні ниви – він вистоїть!  На цьому стоїмо і стояти  будемо до повної селянської перемоги над зловісною загрозою, що йде від пройдисвітів, котрі не пам’ятають ні роду свого, ні племені.

Це завдяки об’єднаним селянським зусиллям, позиції більшості територіальних громад, депутатів усіх рівнів рад, котрі не розміняли свою совість на корупційний чистоган, завдяки протидії Аграрної партії вдалося таки продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення ще на рік.

Вірю твердо, що всім нам, хто стоїть на захисті найдорожчого скарбу України – її землі, дасть Всевишній сил, снаги і волі, щоб земелька-матінка ніколи не стала об’єктом свавільного розпродажу! Бо Україна з розпроданою землею вже буде не Україною, а китайською, американською чи, може, якоюсь арабською провінцією…

Але годі про гірке й сумне! Адже всім, хто із селянського чесного роду, якому не буде переводу, є чим пишатися і з чого радіти. Чернігівщина вщерть наповнила засіки золотим зерном і заклала міцний фундамент під майбутній урожай. Отже, побільшає в наших селах новосіль та новобудов соціальної інфраструктури, щедрішу підтримку зможемо надати ветеранам, багатодітним родинам, молоді. Щоб частішали хрестини і велелюдними були весілля.

Такими ось турботами сповнені в передсвяткові дні особисто мої думки і думки колег із дружного колективу ТОВ «Земля і воля». А ще ж уклінно хочу подякувати і побажати веселого Різдва та довгих і щасливих років життя нашим шановним орендодавцям, хто пов’язав тугим перевеслом свою селянську долю і долю свого приватного поля з нашим товариством на десятки років. Вірте нам, добрі люди – не підведемо, а подвоєна до 18 відсотків плата за оренду паїв – то лише перший енергійний крок для вашого, значно заможнішого і кращого життя, яке ви, безумовно, заслужили, віддаючи свій мозольний труд ще колгоспному полю! І онуки, і правнуки ваші будуть вам вдячні за те, що довірили свої  поля саме  «Землі і волі»!

Не заради красного слівця, а заради правди сущої скажу, що колектив «Землі і волі» заслужив того, щоб про його трудові здобутки добре знали всі аграрії не лише на Чернігівщині, а й в усій Україні та за її межами – в далеких Ізраїлі й Америці, в Польщі й Китаї, не кажучи вже про ближчих сусідів. Бо домоглися не лише найвищих урожаїв зерна кукурудзи, а й найнижчої собівартості з його виробництва. Звідси й найвища в області оплата праці, яка в 2018 ще зростатиме. Звідси й наша реальна можливість поліпшувати соціальну інфраструктуру Бобровиці  і навколишніх сіл, будувати дороги, надавати суттєву підтримку нашим пенсіонерам, учителям і медикам, багатодітним родинам і родинам полеглих на Сході України.

Я твердо переконаний, що потенціал українського селянства далеко не вичерпаний і що український селянин не може бути незаможним! Домагатимусь того, щоб він і родина його багатшали від року до року, доки і б’ється моє серце!

 

             Леонід ЯковишинГерой України, Генеральний директор ТОВ «Земля і воля»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"