Семенівська громада просить собі завод


 

Семенівська міська рада проголосувала за звернення до уряду України з проханням передати Ірванцівський торфобрикетний завод в оренду.
 

Як повідомив "Голос України", Семенівська міська рада — керівний орган Семенівської ОТГ, єдиної в цьому районі, проголосувала за звернення до уряду України з проханням передати Ірванцівський торфобрикетний завод в оренду.

Річ у тім, що ДП «Чернігівторф» включено до переліку підприємств, які держава хоче продати. А це об’єднання складається з двох заводів — Ірванцівського та Смолинського.

«Звісно, наша громада занепокоєна долею Ірванцівського заводу, адже там працює майже сотня наших людей, та й податки до міського бюджету сплачуються чималі, — каже голова міськради Сергій Деденко. — Згадуючи, як проводилася приватизація підприємств на Семенівщині, виникає питання, чи розумно продавати торфобрикетний завод? До речі, в Україні залишилось лише п’ять таких працюючих заводів!»

Щодо Смолинського заводу, то Чернігівська районна та Гончарівська селищна ради ще раніше також висловилися за передачу держпідприємства у власність територіальної громади.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"