Самозваний «штаб спротиву» вимагає відставки… усіх органів влади

 

Не менш, аніж відставки уряду й перевиборів як Верховної Ради, так і Президента України зажадали представники так званого «обласного штабу національного спротиву».

Пересічних же громадян штабісти просять жертвувати продукти та теплі речі для мітингувальників у столиці. А бажаючим „помайданити” у Києві навіть пропонують організовано їх туди доставляти й назад повертати.

 

У згаданий ось-ось створений 2 грудня штаб увійшли представники опозиційних політичних партій, зокрема Віктор Лазар (партія УДАР). Олександр Кодола („Батьківщина”), Володимир Поліщук (ВО „Свобода”).

Також у штабі – представники деяких громадських організацій. Наприклад, ГО „Апельсин”, котра перебуває „на прикормі” у фонду „Відродження” одіозного Джорджа Сороса.

Свої вимоги та заклики штабісти ефектно виголосили 5 грудня. Їх слова звучали в сквері імені Попудренка під порошинками снігу, поміж гудками проїжджаючих авто й в легкому ароматі багаття.

Politic tentНа газонах багатостраждального скверу постав спершу один намет, а потім – другий. Вони звуться приймальнями народних депутатів.

Однак самі народні депутати Вас там не чекають. Автор цих рядків перевірив особисто. У наметах – якісь торби, клунки… На майно народних депутатів не схоже, хоча папірці, що запевняють у цьому, наклеєні на обидва намети.

Та якби ж тільки намети. Чомусь мітинги опозиції в Україні регулярно перетворюються на цілодобові стояння зі знищенням гектарів газонів і багаттями у бочках. Такі „обігрівальні пристрої” я вперше побачив у колі якихось безпритульних в… американському фільмі.

Олександр Кодола– Гадаю, скоро наш майдан буде розширятися і ми займемо не лише парк Попудренка, а й Красну площу, – сказав депутат обласної ради Олександр Кодола (на фото поруч він виходить з дорогого авто з держномером СВ 7170 ВВ на тлі купки пожертв для мітингарів).

Цей молодий, проте напрочуд амбіційний депутат найпершим почав виголошувати заяви штабу. Ех, йому б, як Юрію Левітану, на радіо диктором працювати!

– Президія обласної ради засудила жорстоке побиття мирної акції у Києві. Проте влада намагається всю відповідальність перекласти на правоохоронців. Штаб наголошує6 вся відповідальність за безчинства „Беркуту” лежить на уряді Азарова, відставки якого вимагають мільйони українців.

Згадав він незлим тихим словом „розгон” про прибирання комунальниками за рішенням суду намету в сквері ім. Попудренка в Чернігові та закликав владу (ось так, абстрактно) повернути вивезене державними виконавцями майно.

– Одна з найголовніших наших вимог – дострокові парламентські й президентські вибори, котрі дозволять роз’язати політичну кризу й кардинально змінити ситуацію в країні! – підсумував Кодола.

Намети в скверіЦі слова викликають з пам’яті рядок безсмертних класиків Ільфа та Петрова: «И тут Остапа понесло!» Та що класики? Звичайні українці вислів „дострокові вибори” часто-густо вимовляють, пропускаючи звук „т”, а замість другого „о” кажуть „а”. Цим люди яскраво характеризують здатність отих перевиборів „кардинально змінювати ситуацію”. А ще народ каже, що „вимагати – не мішки ворочати”.

Віктор Лазар повідомив про звернення з вимогою відставки уряду міської ради Славутича (місто, що територіально – на Чернігівщині, але належить до Київської області).

– Ми вчора анонсували звернення Славутицької міської ради до Президента щодо відставки уряду і притягнення до відповідальності керівництва МВС України. Аналогічне рішення прийняла Ніжинська міська рада. Вважаю, що свою позицію мають висловити депутати всіх місцевих рад. Це ж представники українського народу, який їх вибрав. Для кожного це важке рішення. Але політики в час, коли вимагає ситуація, повинні „вилізти з окопів”.

Тобто, панове обранці, висловлюйтесь, якщо ваша позиція збігається з позицією цього штабу. Так, якщо передати коротко, закликає робити штаб. Це і є свобода слова по-європейськи?

– Ми відправляємо людей до Києва. Туди постійно ходять мікроавтобуси та забирають людей назад, – додав Володимир Поліщук. Однак про джерела фінансування таких рейсів, як і «мітингової діяльності» загалом, уже традиційно не було сказано ані слова.

Данило МИРОНЕНКО, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"