Садочок «Колосок» зібрав докупи свої «зернятка»

 

На  Покрову Пресвятої Богоматері в селі Ярославка  урочисто і святково відкрили дитячий садок «Колосок».

Розмістили дошкільний заклад у реконструйованому віковому  приміщенні, що слугувало допоміжною спорудою Ярославській школи. На капітальний ремонт 671 тисячу гривень виділив районний бюджет. За гроші сільради закупили побутову техніку тощо. Значні обсяги робіт, зокрема й спорудження нового даху і дитячого майданчика, благоустрою подвір’я,  взяло на себе базове господарство «Земля і воля».  

 Виконавчий директор Валентина Чернякова, вітаючи присутніх з пам’ятною подією,  нагадала, що питання відкриття дитячого садочка було піднято на сходці громади села. Прохання ярославців вона передала генеральному директору товариства, Герою України Леоніду Яковишину. Рішення про цю допомогу селу було прийнято негайно.

Сільський голова Галина Юхно дякувала і Леоніду Григоровичу і Валентині Онисимівні, яка часом  брала на себе й обов’язки виконроба на будівельному майданчику, за таку участь у  вирішенні нагальної проблеми села, причому за лічені місяці.

Подякувала голова  громади за фінансову підтримку й керівникам  району – голові Бобровицької районної ради Тетяні Ковчежнюк і голові райдержадміністрації Василю Кучерині, які теж були присутні на урочистій події і вітали з нею присутніх на святі.

Після того, як була традиційно перерізана червоної стрічки на вході до казкового приміщення, туди зайшли дітки, їхні батьки, вихователі й гості, і всі  відразу ж пересвідчилися, що в Ярославці зробили те,  що люблять обіцяти  наші державники і політики:  все краще –  дітям. У восьмивіковому селі  не сподівались на чужі обіцянки, а самі те зробили гуртом.

Поки-що до нового садочка  набрали одну групу, але планують відкрити навіть ясельну групу, потреба в цьому  давно назріла.
А завершилась урочиста частина особливого новосілля  святковими  подяками і привітаннями від іменинників події  на адресу тих, хто щиро і наполегливо постарався для всієї  малечі села та їхніх батьків. Славили дітки й рідну  Вітчизну – Україну.

 

                                      Григорій Загребля

                                          Фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"