Розпочалася операція “Первоцвіт-2014”

З метою охорони рідкісних і зникаючих рослин та на виконання наказу начальника Держекоінспекції у Чернігівській області Л.Г.Бурковського на території регіону традиційно розпочалась природоохоронна акція “Первоцвіт-2014”.

Так, з лютого по червень 2014 року суттєво посилено державний контроль у галузі збереження рідкісних та червонокнижних об'єктів рослинного світу.

До перевірок та рейдів держінспектори з охорони навколишнього природного середовища залучають громадських інспекторів з охорони довкілля, представників УМВС, лісової охорони, центральних органів виконавчої влади, засоби масової інформації та громадськість.

 Найбільш ретельна робота зосереджується у місцях збору, транспортування та збуту рослин, в тому числі на шляхах перевезення через державний кордон.

Нагадуємо, що порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу в сумі від 51 до 255 грн. та конфіскацію рослин (ст. 88-1 КУпАП); ті ж дії, вчинені щодо червонокнижних рослин в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 153 до 408 грн. з конфіскацією рослин чи без неї.

Якщо ви стали свідком незаконного продажу, збору чи транспортування ранніх весняних квітів, будь ласка, повідомте про це Держекоінспекцію у Чернігівській області за номером (04622) 4-22-10.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"