Розливу в Чернігові не буде

Весняний паводок на Десні, Стрижні і інших річках в межах Чернігова в цьому році буде незначним, повідомили у відділі з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради.

Так, на річці Десна вихід води на заплави в межах міста починається з позначки 681-700 см над нулем поста. Підтоплення пляжу «Золотий берег» починається з підйому води вище 555 см.

А в 2019 році метеорологами прогнозується максимальний рівень води в Десні на цій ділянці 360-400 см над нулем поста. Період, коли очікується максимальне підвищення рівня води - з 25 квітня по 5 травня.

На вівторок, 12 березня, фактичний рівень води в Десні в межах Чернігова був 271 см над нулем поста. Рік тому в цей же день цифра була набагато вище - 379 см.

А максимальний рівень минулого року деснянської води зафіксували 13 травня - 573 см над нулем поста.

Ситуацію по річці Стрижень пояснив начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології Руслан Овсієнко.

Він розповів, що на території всієї Чернігівської області в цьому році процес сніготанення вже, в основному, пройшов і паводок в малих річках вже сформувався. Тому, зокрема, на Стрижні підйому води в результаті танення снігу в цьому році більше не очікується.

Джерело: www.0462.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"