Роботи прилуцьких народних умільців експонуватимуться в Києві

В наступному році Україна відзначатиме дві важливі історичні дати: 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка та 70-ліття визволення держави від фашистських загарбників. В усіх регіонах та містах країни проходитимуть тематичні заходи, приурочені до ювілейних дат.

Прилуки вже розпочали підготовку до відзначення цих подій – зокрема, їм планується приурочити творчий звіт міста, що пройде 19 лютого. У рамках цього масштабного творчого заходу Прилуцький краєзнавчий музей представить тематичну експозицію робіт народних умільців та художників. До участі в ній працівники музею запрошують всіх народних майстрів Прилук – свої роботи вони можуть принести безпосередньо до музею.

На експозицію приймаються: вишивка (портрети Тараса Шевченка, рушники, скатерті, серветки, картини), кераміка, ковка, вироби з дерева, лози, соломи та виготовлені за допомогою сучасних технологій.

Навесні наступного року найкращі вироби прилучан побачать представники багатьох регіонів: 29 березня 2014 року ці роботи будуть представлені на творчому звіті майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва Чернігівщини в Національному палаці культури «Україна» в Києві.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"