Резиденція чернігівського Дідуся Мороза

У Міському палаці культури цьогоріч усі дітки Чернігівщини мають змогу побачити резиденцію Діда Мороза зі Снігуронькою на власні очі, загадати бажання, написати листа та отримати перед Новим роком вітальну листівку…

Тут все, що треба для казкового настрою: посеред кімнати – ялинка з подарунками, камін, робочий стіл, за яким чарівний дідусь зі Снігуронькою розбирають пошту від дітлахів, ящик із листами і величезна книга бажань. Охочих посидіти в Дідуся на колінах і замовити подарунки на Новий рік багато. Та й вік дітей різний.

 

Книга бажань переповнена

Є у Дідуся велика Книга бажань. Прізвища всіх дітей вносять до «Книги чарівних бажань». Дідусь обіцяє відповісти кожній дитині особисто. Лист-відповідь має надійти під Новий рік. Ця святкова послуга безкоштовна, потрібно лишень заповнити анкету і написати листа.

«Мама прийде, заповнить анкету, в якій відповість на кілька питань про свою дитину, – розповідає Ірина Должикова, директор Чернігівського міського палацу культури. – За цією анкетою ми знатимемо, як звати дитину, її вік, чим вона захоплюється. Відповідно і листи у кожного будуть свої».

Так Дідусь зможе особисто відповісти кожній дитині. Батьки в захваті від такої ініціативи. Допомагає Діду Морозу його вірна помічниця Снігуронька.

«Я буду допомагати Дідусю приймати листи від діток, – говорить Снігуронька. – Відповідаємо на листи кожного дня. Хочемо, щоб усі дітки отримали перед Новим роком листівочку від Діда Мороза з побажаннями. Роботи дуже багато».

 

Бажання недитячі

На першу зустріч з Дідусем Морозом приходять і дітки, і батьки. Діти старшого віку роблять селфі з Дідусем, менші сідають на коліна і розповідають про свої мрії. І це правильно, адже Новий рік – це саме те свято, коли мрії збуваються.

«У нас щодня буває близько тисячі діток, і у кожного свої бажання, свої мрії, – розповідає Дідусь Мороз. – Просять ролики, самокати, різні іграшки, гаджети. Та є й мрії, які запам’ятовуються. Наприклад, було декілька хлопчиків, які просили миру у нашій країні, щоб більше не вбивали людей. А найбільше мені запам’ятався хлопчик років шести, який прийшов з батьками і з подружкою такого ж віку. Він заліз мені на коліна і тихенько на вушко каже : «Дідусю, зроби так, щоб ця дівчинка мене полюбила».

Казковий Дідусь разом із помічницею щодня у своїй резиденції - міському палаці культури до 29 грудня. Тому всім, хто ще не встиг там побувати, написати листа і загадати бажання, раджу поспішити і отримати море позитивних емоцій і казкового настрою!

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"