П’ятирічний козельчанин знайшов гриба-велетня

У маленького Гордія Баштана з Козельця від радості світяться очі. Він «вполював» білого гриба, вага якого 1 кілограм 14 грамів. Оцінити лісового красеня хлопчик одразу покликав татка Дениса. Чоловік, який обожнює «тихе полювання», вражений знахідкою малолітнього сина. Самому Денису вдавалося знаходити чималих боровиків, але щоб більше кілограма – такого не пригадає. Тож маму Ірину цього дня порадували не лише кількістю осінніх дарів природи, а й розмірами смачних здобутків.

П’ятирічний Гордій обожнює, коли татко бере його з собою на риболовлю чи в ліс по гриби. Незважаючи на зовсім юний вік, хлопчина знає їстівні й отруйні гриби, а якщо часом засумнівається, кличе на допомогу татка. Та «впольованого» цими днями білого гриба неможливо сплутати ні з яким іншим, зізнається маленький Гордійко.

«Він такий величезний, що йому навіть сховатися було важко за листям. У нього шапка більша, ніж моя голова», – не стримує свого захвату малюк.

«Мої хлопці спочатку надіслали мені фото на телефон. Величезний гриб, на який вони наділи капелюха, бо шапочка боровика таких розмірів, як голова дорослого чоловіка. Я від здивування аж заняття призупинила, – усміхається мама Ірина, хореограф відомого танцювального колективу Територія Твого Танцю. – Гордій дуже щасливий, бо саме йому вдалося натрапити на лісового велетня. Та й у кількості трофеїв син не поступався таткові...».

Повернувшись додому, щасливі хлопці порадували маму повними кошиками лісових красенів та кілограмовим велетнем. Тепер у них, без сумніву, буде смачний Новий рік, – усміхається Ірина. А Гордію буде чим похвалитися перед гостями.

«Грибочки замаринувала. Куштуватимемо на новорічні свята», – каже щаслива мама.

Ця осінь для п’ятирічного козельчанина щедра не лише на лісові, а й на річкові дари. Зовсім нещодавно малий з невеликою допомогою татка дістав чималу щуку.

«Я люблю їздити з татом на риболовлю. Він мене всьому навчає. Мама із сестрою зайняті танцями. А у нас є важливіші чоловічі справи», – робить зовсім дорослі висновки хлопчик.

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"