П’яний водій знеструмив вулицю села



На Бобровиччині поліцейські притягли до відповідальності п’яного винуватця автопригоди


Поліцейські сектору реагування патрульної поліції Бобровицького району склали низку адміністративних матеріалів щодо нетверезого водія, який зніс чужою автівкою бетонного стовпа на сільській вулиці.

Вчора удень група реагування патрульної поліції з Бобровиці отримала виклик з приміського села. Місцеві жителі скаржилися на небезпечні маневри заїжджого легковика на європейських номерах, який надміру швидко їздив сільськими вулицями.

Коли правоохоронці прибули за викликом, імпровізовані перегони вже скінчилися: водій не впорався з керуванням та виїхав за межі дороги. На узбіччі іномарка зіткнулася із залізобетонною електроопорою, яка не витримала й завалилася на дах легковика. Однак водій та пасажир не постраждали.

Спілкуючись із водієм «Ауді», поліцейські звернули увагу, що той демонструє явні ознаки сильного алкогольного сп’яніння. Від проходження відповідного медичного огляду чоловік відмовився в установленому порядку в присутності свідків.

В ході з’ясування обставин автопригоди поліцейські дізналися від місцевих жителів, що власника автівки та його товариша, обох із сусіднього Носівського району, бачили у селі нетверезими вже зранку. Згодом власник задрімав, а другий молодик всадовив його пасажиром і надумався їхати. Його не зупинило ні розуміння свого нетверезого стану, ані відсутність документів на право керування автівкою. Нетривале катання завершилося автопригодою, в результаті якої сільська вулиця впродовж кількох годин залишалася без електрики.

Поліцейські склали відносно водія адміністративні матеріали відразу за трьома статтям Кодексу України про адміністративні правопорушення:

ст. 124 — порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, дорожніх споруд чи іншого майна;
ч.1 ст. 130 — керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння;
ч.1 ст. 126 — керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії.

За найтяжчою з них, на водія чекає накладення штрафу в сумі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"