Пряничне диво від залізничників

Студенти залізничного ліцею випекли  залізничний вокзал і потяг з імбирного пряника. Свою незвичайну солодку скульптуру вони виставили в холі Міського палацу культури.

Ідея спекти Чернігівський залізничний вокзал з’явилася у викладачів-технологів Світлани Удовиченко, Олени Городної, Тетяни Широкої, Ольги Корми та студентів кухарів-кондитерів Вікторії Шкабури та Ані Гоголевої. Саме вони і втілили її в життя.

Така пряникова інсталяція в Чернігові виставляється вперше. Автори кажуть, що стоятиме вона стільки, скільки витримає. Потім цю солодку скульптуру просто з’їдять.

«Для випічки ми використовували пряникове тісто зі спеціями, медом і різними прянощами. Як викладачі, так і студенти давно хотіли зробити щось незвичайне, новорічне і цікаве, – говорить студентка ліцею, майбутній кухар-кондитер Вікторія Шкабура. – На свою роботу витратили два дні: день на випікання заготовок і день на те, щоб скласти і оформити готовий виріб».

До речі, 26 грудня ліцей залізничного транспорту відзначив свій поважний - 95-річний ювілей на освітній ниві Чернігівщини. За роки плідної роботи професійний педагогічний колектив навчив і виховав не одне покоління залізничників, високопрофесійних сантехніків і зварювальників, кухарів і кондитерів. Випускників цього закладу професійно-технічної освіти шанують і поважають в Україні і навіть за кордоном. Пишаються своїми учнями й викладачі вузу. У цей день випускники всіх років і вчителі зібралися в рідних стінах альма-матер, щоб згадати студентські роки та подякувати своїм викладачам.

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"