Промінвестбанк забрав за борги Прилуцький маслозавод 

Нещодавно онлайн-представництво щотижневика «Деловая столица» повідомило про те, що прилуцьке підприємство ЗАТ «Маслозавод «Прилуки» за борги сумою 80 мільйонів гривень перейшло від його власників –Соломона і Борислава Розенблатів – до головного кредитора, Промінвестбанку. У червні Господарський суд Чернігівської області визнав підприємство банкрутом.

Таким чином завершилася судова тяганина маслозаводу з Промінвестбанком, у якому керівники ЗАТ «Маслозавод «Прилуки» у 2008 році взяли кредити під заставу цілісного майнового комплексу підприємства.

З проханням прокоментувати ситуацію ми звернулися до заступника голови Прилуцької райдержадміністрації з економічних питань Дениса Росовського. Він повідомив наступне:

- У першому кварталі 2011 року була розпочата процедура банкрутства щодо ЗАТ «Маслозавод «Прилуки» - відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності платника, або визнання його банкрутом». Вже на той момент маслозавод практично призупинив свою економічну діяльність, був непрацюючим. Востаннє підприємство випустило продукцію в кінці 2010 року. З тих пір, оскільки ЗАТ «Маслозавод «Прилуки» припинив виробництво, перебував у власності житомирського АТЗТ «Фаворит» і жодного звернення працівників до райдержадміністрації не надходило, ми не втручалися у процеси, що відбувалися на підприємстві. Ухвалою Господарського суду були визначені сторони, всі процедури відбувалися згідно з чинним законодавством.

Чутки про те, що з маслозаводу вивезено транспорт, більшість обладнання та металеві конструкції, Денис Росовський не прокоментував, зазначаючи, що об’єкт знаходився під охороною охоронної структури АТЗТ «Фаворит».

Так це чи інакше, але найприкрішим є те,  що збанкрутувало  одне з головних промислових підприємств  Прилуччини. На час підписання кредитної угоди за підсумками 2007 року доходи маслозаводу перевищували 82 мільйони гривень, чистий прибуток сягав 2 мільйонів гривень, виробничі потужності дозволяли переробляти 250 тонн молока на добу.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"