Проєкт є, лишилося знайти спонсорів


В селі велике Устя Сосницького району хочуть зробити вуличне освітлення. Для цього в них є проєкт, є бажання, але немає коштів. В Чернігівській обласній адміністрації обіцяли допомогти, але все це так і залишилося на рівні розмов.

До Великоустівської сільської ради входять двоє сіл – Велике Устя і Долинське. Це одні з небагатьох населених пунктів, які не увійшли до Сосницької об’єднаної територіальної громади, але це не заважає їм розвиватися. В селі діє молочна спілка, організований вивіз сміття, проводяться ремонти. Цьогоріч у Великому Усті заклали фундамент церкви. Гроші на її будівництво виділяє громада, самі жителі та меценати. Та є в селі проблема, яку голова називає «проблемою обласного значення». Це вуличне освітлення, якого тут немає.

Хоч встановлення вуличного освітлення – повноваження сільської ради, але грошей на це поки не вистачає, тому вони просять фінансової підтримки у депутатів, у районній раді та обласній адміністрації.

«У нас немає освітлення і це неабияка проблема для громади, – говорить голова Великого Устя Валентина Циганок. – Минулого року ми зробили проєкт в Києві, відповідно до якого на освітлення вулиць у Великому Усті і Долинському потрібно 560 тисяч гривень. І це не забаганка, а нагальна потреба. Адже в селі проходить дорога територіального значення, дуже багато машин їде по цій трасі. Я переконана, що тут необхідне освітлення. Я зверталася з цим питанням до колишнього депутата, але отримала відмову. Минулого року колишній голова облдержадміністрації Олександр Мисник погодився зі мною, що нам освітлення дійсно потрібно зробити, і пообіцяв допомогти. Та допомоги ми так і не отримали».

 Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото Олексія Миколаєнка

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"