Проблеми архіву області вирішать



Майже 2 мільйони справ Національного архівного фонду зберігаються в Державному архіві Чернігівської області. Такий масштаб роботи лягає на плечі лише 36 працівників, а завантаженість стелажного обладнання сягає більше 95%.

 

Оскільки Державний архів області є структурним підрозділом облдержадміністрації, і водночас – підзвітний Державній архівній службі України, керівництво обох установ зацікавлене у вирішення цих та інших проблемних питань архіву.
 Архівна справа як галузь, на жаль, часто не отримує достатньо уваги. Однак, важливість правильного зберігання документів, доступності і зручності роботи з ними, важко переоцінити. Про це йшлося під час зустрічі з  головою Державної архівної служби України Анатолієм Хромовим та директором установи в області Раїсою Воробей.
Враховуючи потреби обласного архіву, Анатолій Хромов наголосив на необхідності розширення площі установи, проведення поточних ремонтних робіт та встановлення стелажного обладнання.
Поза тим важливим залишається і питанням цифровізації процесів архівної справи. Це вимагає як збільшення чисельності працівників для створення відділу з цифровізації документів, так і придбання серверів разом з накопичувачами для зберігання оцифрованих копій та описів справ.
 - Облдержадміністрація, як і Держархів, зацікавлена в вирішенні озвучених проблем. Документи повинні знаходитися на гарантованому державному зберіганні. І ситуація, коли їх не приймають через брак приміщення є недопустимою, - наголосив В’ячеслав Чаус та запевнив у підтримці та сприянні оптимізації ресурсів і цифровізації основних напрямків роботи архіву.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"