Пробив колесо, в’їхавши в яму. Подаватиме в суд на дорожників

Лишив у ямі колесо – судитиметься з дорожниками. У Чернігові у районі П’яти кутів водій легковика пробив колесо, в’їхавши у яму. Викликав поліцію, заміряв її довжину та глибину. Тепер, кажуть юристи, буде простіше добитися у суді компенсації  за пошкодження авто.

Анатолій Дубровін за кермом не один рік, та у такі пригоди жодного разу не потрапляв.

Заднє колесо наполовину у воді. За замірами патрульних яма завдовжки приблизно у метр та 35 см глибиною. Витягуючи свого «Фольцвагена» із пастки Анатолій мало не наскрізь промок , адже довелось діставати з ями ще й втоплений домкрат.

Водій каже, рухався зі швидкістю 30 км на годину. Знаків, що на дорозі ями – не було. Тепер віддасть машину на діагностику аби визначити суму збитків. Потім , каже, буде судитися.

В КП АТП 2528 кажуть, дану ділянку дороги капітально не ремонтували більше десятка років. І така ситуація мало не по всьому місту. Перепад температур тільки ускладнює ситуацію. Полатати дороги одночасно не можуть, зізнаються балансоутримувачі. Вийшли із ситуації так – розставили знаки «ями на дорогах». Водії, озброївшись рулетками, мають робити заміри. Дія знаку поширюється на ямки глибиною до 5 сантиметрів, кажуть юристи.

Звідки взялася така глибока яма на дорозі, Суспільному пояснюють так:

Юрій Громовий – начальник цеху  з ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі АТП 2528: «Напрашиваєтся такой вариант, что тролейбус проехал и провалил. А вода заполнила яму. Ясно что водитель не видел. Я был на месте. Тогда еще там машина стояла».

Яма глибиною 35 сантиметрів, це підстава звертатися до суду, пояснює адвокат Анатолій Селюх. І радить одразу викликати поліцію разом із дорожниками.

Якщо момент наїзду на яму зафіксував відеореєстратор, шансів виграти суд більше, каже юрист. Важливо довести, що водій сам не порушував правил дорожнього руху і обрав безпечну швидкість.

Автор: Чернігівщина: події і коментарі

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"