Про відновлення лікарень



На Чернігівщині окупанти 8 лікарень зруйнували та 37 пошкодили

 

Росіяни завдали збитків у понад 2 мільярди гривень. МОЗ представив керівництву медичних закладів Чернігівщини своє бачення плану відновлення медичної інфраструктури у регіоні.
Найближчими тижнями його мають обговорити на місцевому рівні. Всі ці напрацювання ляжуть в основу масштабного Плану післявоєнного відновлення та розвитку країни, ініційованого Президентом.
"Протягом місяця російські агресори нещадно випускали снаряди по медзакладах. Зараз, після деокупації, ми хочемо не просто відбудувати зруйноване. Ми хочемо також модернізувати наявне відповідно до кращих міжнародних практик та стандартів. Аби Україна отримала сучасну мережу закладів охорони здоров'я, яка базуватиметься на принципі госпітальних округів та яка відповідатиме потребам та викликам сьогодення", – повідомив Віктор Ляшко.
В межах кожного госпітального округу медичні заклади поділятимуться на надкластерні, кластерні та загальні. Очікується, що Чернігівщина матиме 2 надкластерні лікарні та щонайменше 4 кластерні.
Відновлення медичної інфраструктури в Україні здійснюватиметься коштами новостворених спеціалізованих фондів, позик міжнародних фінансових організацій, благодійних фондів тощо.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"