Привітали фронтових ветеранів з Днем Перемоги

 

Понад десять років тому Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин започаткував привітання ветеранів-фронтовиків Другої світової війни з Великою перемогою над нацистськими окупантами. Тоді на Бобровиччині жили 260 таких бойових ветеранів. Кожен з них одержав від господарства привітання, квіти і матеріальну допомогу.

Ця традиція не порушувалася жодного наступного року, лише збільшувалася матеріальна допомога. На жаль, її одержувачів невпинно меншало. Цього року в Бобровицькій і Новобасанській громадах залишилося серед живих дев’ять учасників бойових дій Другої світової – десятий помер недавно.

Представники товариства «Земля і воля» приїхали з першим привітанням до найстарішого фронтовика, ветерана журналістики Григорія Йосиповича Свиридова. Він пам’ятає, як кілька років тому його вітав з Днем Перемоги Леонід Григорович Яковишин. У квітучому садку й про життя-буття погомоніли. Цьогорічне свято з трагічним неспокоєм на серці, але ветеран дякує, що його не забули в цей день, привітали, квіти й чотири тисячі гривень допомоги привезли.

Радо зустрів привітання від товариства «Земля і воля» житель Марківців, фронтовик Семен Михайлович Кошеленко. Був вдячний за таку увагу, за квіти й матеріальну допомогу, але й не здивувався, оскільки пам’ятав, що це господарство свято береже традицію вітати з Перемогою ветеранів-фронтовиків.

Інші представники ТОВ «Земля і воля» вітали зі святом учасників бойових дій у Новій Басані, Вороньках, Браниці, Рудьківці.

 

Андрій ТКАЧЕНКО

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"