Природний газ у школи продавали за завищеними цінами

Ніжинською місцевою прокуратурою за результатами моніторингу єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів «Edata» та системи публічних закупівель «Prozorro» виявлено порушення законодавства під час здійснення закупівель за бюджетні кошти.

Встановлено, що відділом освіти однієї з місцевих рад у вересні минулого року укладено договір на постачання природного газу для опалення шкіл. У подальшому підписано чотири додаткові угоди, згідно яких ціну за одиницю товару збільшено на 10%.
Вивченням вказаних угод встановлено, що коливання ціни товару при укладенні трьох додаткових угод суперечить вимогам законодавства. Збільшення ціни за постачання природного газу належним чином не обґрунтовано та документально не підтверджено. 
Реагуючи на викладене, у грудні минулого року місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Чернігівської області з позовом про визнання цих угод недійсними та стягнення коштів, які надмірно отримані внаслідок їх укладення.
Зважаючи на обґрунтованість позовних вимог, постачальником під час розгляду справи в суді добровільно сплачено в місцевий бюджет 67 тис грн,                  у зв’язку з чим справа в суді закрита. 
Робота в даному напрямі триває. 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"