Припинити рух вантажівок Ніжином не може ні ДАІ, ні міська влада

Мешканці вулиці Франка бідкаються та нарікають на постійний рух вантажних автомобілів своєю вулицею.

Багатотонні вантажівки курсують у людей під вікнами постійно, розповіли мешканці вулиці Франка. Тим самим не дають спокою людям. А також, ці вантажівки розбивають та руйнують дороги. Машини ці належать одній із агрофірм, яка користується ніжинськими землями та землями району. Курсують вулицями міста вони й порожні й повністю завантаженими. Плату за збереження доріг, яку має сплачувати кожен власник ваговоза в весняний період, вони не вносять.

Із цією проблемою місто зіштовхнулось не вперше. Минулого року представники цієї агрофірми запевняли та переконували усіх, що їх машини зерно на сушарку містом не возять. Мовляв, у кожній автівці є навігатор, тому можна кожну машину перевірити та відслідкувати. І їх водії навряд би стали “зрізати” шлях міськими вулицями.

Хоча й люди, й ДАІшники і заступник міського голови Олександр Мороз сказали, що ці вантажівки дійсно належать цій агрофірмі.

Прийняте виконкомом рішення про збереження міських доріг на власників фірми та водіїв не діє. Не діють і дорожні знаки про заборону транзиту через місто. Ба більше, покарати порушника буде практично неможливо, сказав начальник ДАІ Володимир Співак. “Навіть, якщо хтось упіймається, то довести його вину практично не можливо”, — говорив Володимир Анатолійович.

Проте, працівники ДАІ вирішити цю проблему не можуть. “Ми не можемо перекрити всі в’їзди в місто. Фізично це не можливо, бо у нас мало людей. Ми на одному в’їзді стоїмо — вони на іншому заїздять. Але я переконаний, що рух вантажного транспорту центром міста в будь-якому випадку і будь-кому має бути заборонений”, — розповів начальник ДАІ.

Один із варіантів вирішення цієї ситуації запропонував начальник юридичного відділу Володимир Градобик: “Найпростіше — це буде на в’їздах до міста поставити обмежувачі по висоті. І тоді жодна вантажна машина, яка порушуватиме правила, не зможе в’їхати в місто. А перед обмежувачем поставити спеціальний попереджувальний знак”.

Заступник міського голови Олександр Мороз запропонував поставити на в’їздах у Ніжин обмежувальні знаки й заборонити в’їзд усьому транспорту, який важчий за дванадцять тонн.

 

                    Джерело: Уезние новості

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"