Придбали медобладнання на 95 мільйонів



Для медичних закладів Чернігова за 2016-2018 роки придбано обладнання на 95 млн грн - майже у 8 разів більше, ніж за попередні 3 роки.
 

Що в 2019 році у Чернігові зроблено для того, щоб медичні заклади міста могли надати більш якісні послуги? У щойно оприлюдненому звіті міського голови за рік названі основні об'єкти та напрямки дій.

Тепло для новонароджених і комфорт для матусь: у міському пологовому будинку від початку вересня стартували роботи з термомодернізації приміщення. Проект сучасного капітального ремонту будівлі радянських часів реалізують у рамках співпраці чернігівського муніципалітету з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Роботи виконують за європейськими стандартами якості, документацію погоджували з німецькими фахівцями. Впродовж кількох місяців тут мають провести заходи з енергоефективності та модернізувати систему опалення.

Окрім робіт з термомодернізації, передбачена також реконструкція входів до будівлі та підвалів і обладнання вбиральні на першому поверсі для маломобільних груп населення. Більшу частину робіт оплачує міський бюджет - понад 500 тисяч євро, ще 300 тисяч євро - гроші німецьких партнерів. Орієнтовна дата закінчення проекту - кінець червня 2020го.

Нагадаємо, минулого року тепліше стало і в утеплених корпусах 9-поверхового палатного відділення та 3 поліклініки першої міської лікарні.

З лютого 2019го записатися на прийом до лікарів 1 міської дитячої поліклініки стало простіше: тут ввели електронну систему. На поверхах встановили і сучасні монітори з інфомацією та навіть транслюють мультфільми, аби малеча не сумувала в черзі під кабінетами.

Цьогоріч почали роботи і на першому поверсі поліклінічного відділення міської лікарні №3. Після виконання проєкту медзаклад отримає оновлену реєстратуру, де пацієнти матимуть змогу записатися до лікаря через електронну систему. Аналогічна система вже працює у першій міській лікарні. А тут облаштовують гардеробну, кімнату для очікування та кабінети. Встановлять систему вентиляції та кондиціювання, модернізують систему внутрішнього освітлення на основі енергозберігаючих технологій. Тут також влаштовують вбиральню для маломобільних груп населення, пандуси і з’їзди.

До прикладу, тільки за 2016-2018 роки для придбання сучасного обладнання для закладів охорони здоров’я місто витратило 95 млн грн. Це майже у 8 разів більше, ніж за попередні 3 роки! Запрацювала рентгено-нейрохірургічна операційна зала у міській лікарні №3, офтальмогологічний томограф та відеогастроскоп у міській лікарні №1, рентгенівські діагностичні комплекси з цифрової обробкою зображення у лікарнях №2 та 3 та багато іншого обладнання не тільки для надання лікарської та хірургічної допомоги, а й для якісного обстеження та діагностування. Адже саме від цього часто залежить результат лікування.

І про Програму підтримки народжуваності

21 вересня 2017 року на сесії міської ради депутати за ініціативою міського голови владислава атрошенка приймають першу в україні програму підтримки народжуваності на місцевому рівні. за першу дитину сім’ї отримують 5 тисяч гривень з міського бюджету, за другу - 10 і за третю - 20 тисяч гривень.
Загалом за час дії програми такої допомоги здійснили на 33 млн 235 тис грн.
Матеріальну допомогу при народженні дитини отримали 3 874 сім’ї.

2017 - 299 сімей, 2 405 000 грн,
2018 - 1888 сімей, 16 280 000 грн,
2019 (станом на листопад)  - 1687 сімей, 14 550 000 грн.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"