Президентські стипендіати


 

Анна Ричок, Андре Саллюм, Михайло Штопко та Єлизавета Кузіна відтепер отримуватимуть стипендії Президента України – 2600 гривень на місяць. Таку винагороду вони отримали завдяки перемозі в учнівських олімпіадах з навчальних предметів та Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої Академії Наук.

 

Про Анну Ричок газета «Чернігівщина» писала у №11 від 14 березня 2019 року у матеріалі під назвою «Літературний вундеркінд». Ця дівчинка з Козельця стала для нас справжнім літературним відкриттям. Тоді вона була ще одинадцятикласницею Козелецької ЗОШ №3, а нині студентка І курсу Національного університету «Києво-Могилянська академія». Аня отримуватиме президентську стипендію завдяки перемозі у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України в секції «Літературна творчість». 

 

Десятикласник Андре Саллюм, учень спеціалізованої ЗОШ № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов міста Чернігів, переміг у Всеукраїнській учнівській олімпіаді з англійської мови. Одинадцятикласник цього ж навчального закладу Михайло Штопко став переможцем олімпіади з біології.

Студентка І курсу Київського національного університету імені Тараса Шевченка чернігівка Єлизавета Кузіна – переможниця конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України в секції «Англійська мова».

25 листопада Міністр освіти і науки України Ганна Новосад вручила дипломи лауреатів стипендій Президента. Урочистості відбулися в Національному університеті «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

«Стипендія Президента України – це визнання не лише вашого таланту та потенціалу, а й працьовитості. Найголовніше – не зупинятися на досягнутому та розвиватися далі, – звернулася до цьогорічних стипендіатів Ганна Новосад.

Усього стипендії Президента отримали 270 учнів та студентів.

 

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"