Прем’єр-міністр Гройсман вибірково проінспектував ремонт автошляхів на Чернігівщині

Подарував надію на нове життя дороги Київ-Чернігів за майже 5 мільярдів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки Чернігівщиною проінспектував хід дорожніх робіт на міжнародному автошляху М-02 та на в'їзді до обласного центру.

"Чернігівщина. Ділянка траси міжнародного значення М-02. За місяць тут облаштували понад 7 км полотна - з урахуванням нових норм безпеки руху. Виконання робіт перевіряємо за допомогою пересувної лабораторії", - написав Гройсман у Твіттері.

На довговічність нове покриття перевіряли засобами пересувної лабораторії держпідприємства «Дорожній контроль якості», повідомив Гройсман на своїй сторінці у Фейсбук.

Також подивився Прем’єр-міністр і на роботи в Чернігові. А саме на в’їзді до міста – від мосту через річку Десна до Катерининської церкви.

Ремонт цієї ділянки проспекту Миру в обласному центрі виконувався за співфінансування міського та державного бюджетів. Загальна вартість робіт, розрахованих на кілька років – 108 млн грн. Роботи цього року – це частина в 45 млн грн, з яких 21 млн фінансує місто і більше 23 млн – держава. Про це йдеться на офіційному сайті міської ради.

Володимир Гройсман повідомив, вже цієї осені планується укласти угоди з міжнародними донорами, які дозволять реконструювати дорогу від Чернігова до столиці.

«Я думаю, що цієї осені ми підпишемо нову угоду з міжнародними фінансовими інституціями і виділимо 160 млн євро, тобто близько 5 млрд грн, на повну реконструкцію дороги від Києва до Чернігова», – висловив сподівання глава Уряду.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"