Правоохоронці закликають чернігівців бути пильними

У зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в Україні, обумовленою загальновідомими подіями останнього часу, міліція Чернігівщини звертається до громадян із закликом до особливої пильності та обережності.

Просимо вас звертати увагу на підозрілих людей та безхазяйні предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки тощо). Про все підозріле обов’язково слід повідомляти працівників правоохоронних органів. Ні в якому разі не чіпайте такі предмети, не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби.

Ніколи не приймайте від незнайомців пакети, сумки, не залишайте свій багаж без нагляду. В разі виявлення предметів, які викликають у вас підозру, в салоні громадського транспорту — опитайте інших пасажирів, які знаходяться поряд. Якщо власник не знайдеться, терміново повідомте про знахідку водія.

Якщо ж Ви виявили невідомий предмет в під’їзді свого будинку, опитайте сусідів, можливо він належить їм. Якщо ні – негайно телефонуйте до міліції за номером 102 та обов’язково дочекайтеся прибуття слідчо-оперативної групи. До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета. Особливо це важливо в місцях значного скупчення людей: на вокзалах, автостанціях та зупинках громадського транспорту, ринках, у торговельних центрах і розважальних закладах тощо.

Якщо підозріла знахідка справді є небезпечною, ваші грамотні дії врятують життя та здоров’я як вам, так і іншим громадянам.

 

     СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"