Правда про Другу світову війну досі захована за сімома замками в архівах колишнього КДБ в Москві

На думку «відставного» підполковника КДБ-СБУ, відомого чернігівського історика і письменника Олександра Добриці, багато архівних документів ніколи не будуть відкриті для широкого загалу, оскільки засекречені факти можуть в корені змінити давно сформовані думки про війну, інакше розставити акценти стосовно «організаторів і натхненників» Перемоги, зрадників і героїв, показати справжнє звіряче обличчя сталінізму, на якому крові співвітчизників не менше, ніж на гітлерівському.

Приховано від людей 75 відсотків військового архіву, натомість продовжують жити численні міфи про «незаперечну роль Сталіна і більшовицької партії» в Перемозі, хоча історики доводять, що розбитий фашизм навіть всупереч сталінському режиму. Головну роль відіграв небувалий героїзм простих воїніві трудівників тилу.

Такі висновки Олександр Добриця доводив конкретними фактами з архівних документів, до яких йому вдалося заглянути, передусім при президентстві в Росії Єльцина, на засіданні «круглого столу» в Чернігівському обласному історичному музеї імені В.В.Тарновського на тему «9 травня: правда і міфи».

Пролили світло на окремі «чорні плями» історії війни інші учасники «круглого столу»: директор музею Сергій Лаєвський, співробітники Українського інститут національної пам’яті Ростислав Пилявець і Сергій Бутко, директор пошукового агентства Олена Лисенко, представник державного обласного архіву Ірина Рябчук.

Про невідому долю майже мільйона бездомних інвалідів війни у перші післявоєнні роки, а також про деякі наслідки більшовицької безбожної політики перед війною можете почути на сторінці «Відео» нашого порталу. Інші розповіді будуть пізніше.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"