Працюватимуть три центри підтримки підприємництва



4 грудня на базі центрів надання адміністративних послуг Чернігова та Ніжина відкрили центри підтримки підприємництва. Ще один запрацював з 5 грудня у Козельці. До цих інформаційних пунктів за безкоштовними консультаціями можуть звертатися підприємці, які хочуть розширити власну справу, та майбутні бізнесмени.

 

Нагадаємо: ініціатива реалізовується у чотирьох областях за підтримки Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також проєкту FORBIZ.

Попередньо між Мінекономіки, Чернігівською обласною державною адміністрацією та згаданими громадами були підписані меморандуми про співпрацю щодо консолідації зусиль з реалізації проєкту.

Про саму ініціативу в облдержадміністрації розповіли керівник Офісу розвитку МСП Андрій Слабінський та заступник директора Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Мінекономіки Олександр Палазов. За словами експертів, у разі успішного старту така модель запрацює в кожній області.

— Переконана: центри стануть дієвими консультаційними майданчиками, які покращуватимуть наш бізнес-клімат, — зазначила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова. — Область і надалі готова до втілення цікавих проєктів. До речі, нині готуємось до відкриття Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів на базі Агенції регіонального розвитку. Сподіваюсь, що запуск бізнес-акселератора, коворкінг-зони та інноваційної лабораторії-майстерні сприятиме налагодженню ефективного діалогу між бізнесом та владою. Ми завжди готові до співпраці.

Попередньо Офіс розвитку МСП провів навчання консультантів інформаційних пунктів, надав матеріали для роботи та інформацію про державний інформаційний портал для підприємців.

Оскільки проєкт пілотний, то впродовж шести місяців проводитиметься «робота над помилками», тобто фахівці аналізуватимуть запити на інформацію та, за потреби, створюватимуть нові інформаційні кейси. Можливі і труднощі. Тож Андрій Слабінський закликав усіх учасників процесу поставитися до цього з розумінням і активно долучитися до удосконалення роботи.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"